Published On: mar, Oct 20th, 2015

Doi medici sunt cercetati penal in dosarul mortii bunicutei din Braila, gasita pe un camp de langa Brasov, dupa ce a fost externata in pijamale

Share This
Tags

ioana caloianIn urma cu mai bine de jumatate de an, o batrana din Braila, in varsta de 83 de ani, a fost gasita fara suflare pe un camp de langa Brasov, la o zi dupa ce a fost externata dintr-un spital din orasul de sub Tampa si lasata sa plece singura, in pijamale si papuci, desi afara erau temperaturi cu minus.

Atunci, pe fondul unei presiuni publice uriase, procurorii au deschis dosar penal, insa de abia acum incep sa apara primele rezultate.

Medicul care in acte era de garda nu se afla in spital. Doctorita Eva Ionel rugase o rezidenta, specializata in reumatologie sa ii tina locul, conform Adevarul.

Ionel nu a anuntat nici seful de sectie si nici conducerea spitalului. In plus, inlocuitorul, medicul Veronica Grigore nu avea contract cu spitalul din Brasov, fiind angajata la alta unitate spitaliceasca.

Veronica Grigore a semnat externarea la cerere a batranei, care locuia in Brasov la rude, dar nu s-a mai interesat de soarta ei. Nu a cerut ca batrana sa fie supravegheata pana cand un apartinator ar fi venit la spital sa ii aduca haine de strada. Asa s-a ajuns in situatia ca batrana sa plece din spital doar in pijamale si papuci de casa. Nu a cunoscut Brasovul si s-a ratacit.

Medicul care a parasit garda a fost concediat, dar Eva Ionel avea oricum varsta pensionarii. Ea si-a recunoscut greseala. Acum este cercetata si penal de procurori pentru abuz in seviciu si complicitate la fals in inscrisuri oficiale, mai scrie sursa citata.

In acest dosar procurorii o mai cerceteaza si pe Veronica Grigore rezidentul care i-a tinut locul medicului de garda sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri oficiale.

Comentarii

comentariu

About the Author