Published On: joi, Oct 15th, 2015

Doi italieni au venit cu Chrysler-ul sa impuste ciocarliile din padurile Brailei / Pasarile erau ametite cu un dispozitiv electric

Share This
Tags

arme vanatoareDoi italieni, trecuti de 50 de ani, au fost prinsi de politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, ieri, in jurul orei 11:30, in Padurea Viisoara, de pe raza orasului Insuratei, la vanatoare, fara a avea insa autorizatie. Cei doi au intrat in Rezervatia Naturala cu un autoturism marca Chrysler, avand asupra lor doua arme de vanatoare.

Politistii i-au prins pe vanatorii de ocazie, care nu locuiesc pe teritoriul tarii noastre, dupa ce impuscasera deja 13 pasari.

Primul italian, in varsta de 67 de ani, care avea asupra sa o arma de vanatoare si 9 cartuse aferente, ar fi vanat 10 ciocarlii de camp, cu ajutorul unui dispozitiv electronic pentru ademenirea acestora. Celalalt, de 54 de ani, detinea o arma de vanatoare si 88 de cartuse aferente, si ar fi împuscat, folosind un dispozitiv similar cu cel al prietenului sau, trei ciocarlii de camp.

Oamenii legii au stabilit ca italienii nu aveau autorizatie de vanatoare, eliberata de gestionarul fondului cinegetic, iar ciocarliile au fost impuscate, fara drept, cu ajutorul dispozitivul electronic.

Armele, cartusele si dispozitivul electronic au fost ridicate, iar autoturismul cu care cei doi s-au deplasat la locul de vanatoare a fost indisponibilizat în vederea continuarii cercetarilor.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru vanatoare pe un alt fond cinegetic decat cel pe care vanatorul este autorizat sa vaneze, trecere pe fondul cinegetic cu arma de vanatoare neintrodusa in toc si în afara cailor de comunicatie fara acordul gestionarului fondului, uz de arma letala, fara drept, si uciderea prin impuscare a unor pasari din specia ciocarlie de camp, folosind aparatura audio electronica capabila sa le ameteasca, fapte prevazute si pedepsite de Legea nr.407/2006 a vanatorii si protectiei fondului cinegetic, si O.U.G nr.57/2007, privind protejarea faunei salbatice.

Comentarii

comentariu

About the Author