Published On: vin, Oct 9th, 2015

Elevii de la “Balcescu”, premiati la UGAL INVENT 2015, invitati la un salon international de inventica

Share This
Tags

elevi premiatiUPDATE Conform reprezentantilor Facultatii de Inginerie si Agronomie, "urmare a impresiei deosebite facuta de mini-roverul realizat, cei doi elevi si profesorul coordonator au fost invitati la un salon de inventica international care va avea loc in luna noiembrie la Bucuresti".

O echipa formata din doi elevi de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", coordonata de conf. dr. ing. Petru Dumitrache de la Facultatea de Inginerie, a reusit sa ii lase fara cuvinte pe cei sase membri ai juriului celei de a II-a editii a Salonului de Inventica UGAL INVENT 2015, desfasurat la Galati, in incinta Universitatii "Dunarea de Jos", tinand cont de varsta lor, in comparatie cu cea a celorlalti inventatori prezenti.

Razvan Neacsu (clasa a XI-a) si Adrian Cristian Dinu (clasa a X-a) au realizat un robot cu deplasare mixta ce poate fi folosit la prelevarea probelor de sol pentru depistarea pesticidelor, primind premiul "Cel mai tanar inventator". Ambii adolescenti sunt pasionati de IT, participand la numeroase concursuri scolare de informatica sau fizica.

81 de inventii au fost prezentate in holul Universitatii "Dunarea de Jos".

UGAL INVENT 2015 a avut loc in perioada 7-9 octombrie, evenimentul fiind organizat de Universitatea "Dunarea de Jos" in colaborare cu Asociatia Generala a Inginerilor din Romania, Academia de Stiinte Tehnice din Romania si IPA SA Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author