Published On: mie, Oct 28th, 2015

Descinderile Fiscului la TUG si alte 20 de centre engros din tara: Amenzi de 1,6 milioane de euro!

Share This
Tags

tugDirectia Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF a aplicat amenzi de 7 milioane de lei si a confiscat bunuri si bani totalizand 2,1 milioane de lei, inclusiv 59 de tone de bauturi alcoolice, in prima saptamana de verificare a 21 de centre engros din toata tara, printre care si Tug Center Braila.

Controalele, parte a operatiunii „Cristal”, care vizeaza in total 60 de centre engros, au avut loc in saptamana 19-25 octombrie, conform unui comunicat ANAF.

In acest interval au fost verificati 1.237 de contribuabili, dintre care in cazul a 13 a fost dispusa suspendarea activitatii pentru nedotare cu case de marcat. Inspectorii antifrauda au interzis in cazul a 123 de contribuabili una dintre activitatile de comert engros si endetail, in cazul celor care le desfasurau simultan, in mod nelegal, iar 170 au fost chemati la sediu pentru continuarea verificarilor amanuntite.

Bunurile confiscate includ 78.800 kg legume-fructe si 58.995 litri de bauturi alcoolice, potrivit comunicatului.

La actiunile de control au participat 568 de inspectori antifrauda, in timp ce 340 s-au ocupat de monitorizarea intrarilor si iesirilor din parcurile engros. Directia Antifrauda Fiscala noteaza ca au fost verificate 583 de mijloace de transport de marfa.

Controalele si monitorizarile se desfasoara zilnic la toate cele 60 de centre engros, astfel incat in ziua in care un complex comercial nu este pe lista de verificari operative, inspectorii antifrauda vor desfasura activitati de monitorizare a respectivului complex.

ANAF atentioneaza cumparatorii de marfuri (clientii centrelor engros) sa solicite si sa se asigure ca primesc si detin, pentru marfurile cumparate, toate actele prevazute de lege, facturi, chitante, avize, documente transport, bonuri fiscale dupa caz, pentru ca actiunile de control si monitorizare se extind pe intreg traseul bunurilor ce pleaca din centrele engros, pana la consumatorul final, inspectorii verificand toate verigile lanturilor de comercializare.

Inspectorii antifrauda opereaza analize de risc cu privire la comercianti, dar si legate de clientii acestora, in functie de informatiile rezultate din monitorizarea achizitiilor intracomunitare si a importurilor de bunuri.

Controale au avut loc la centrele Smart Expo Flora (Bucuresti), Expomarket Doraly (Afumati Ilfov), Marlorex si Frigorifer (Craiova), Euro 2 si Piata de Gros (Timisoara), Brintex (Brasov), West Market (Oradea), Agrotransilvania Dezmir (Cluj), Romalion (Bacau), Gama Center (Ploiesti), Pasarea Phoenix (Iasi), Pavcom (Targoviste), Galgros (Galati) si Tug (Braila).

Pe lista celor 15 centre engros alese pentru prima serie de verificari au mai fost adaugate inca 6 astfel de complexuri comerciale pe masura disponibilizarii capacitatii de control, dar si ca urmare a verificarilor lanturilor de tranzactionare. Cele 6 centre adaugate pe aceasta lista sunt Grand Siraj (Iasi), Sucpi (Craiova), Redexpo (Ploiesti), Complex Comercial Transilvania (Tg Mures), Piata agroalimentara Stupini (Brasov) si Targul Municipal (Craiova).

Comentarii

comentariu

About the Author