Published On: vin, Oct 23rd, 2015

FOTO Perchezitii la Cremonese / 5 arme de vanatoare si 5.000 de exemplare de vanat, ridicate / Italieni veneau sa vaneze ilegal in padurile Brailei

Share This
Tags

IMG_20151023_140739UPDATE 15:05 / 9 perchezitii domiciliare au avut loc pe raza judetelor Braila si Giurgiu.

Peste 12.000 de cartuse, aproape 6.000 de exemplare de vanat, 6 arme de vanatoare si 2 arme albe, o baterie de artificii cu 100 de focuri, proiectoare si cabluri, precum si 9 ogari au fost ridicati pentru continuarea cercetarilor.

arme vanatoare1Mai multi cetateni italieni sunt cercetati pentru braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

Cei in cauza ar fi braconat specii de vanat mic, ar fi detinut munitie in locuri neautorizate si ar fi folosit dispozitive electronice pentru ademenirea vanatului, interzise prin lege.

PERCHEZITII LA CREMONESE

Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Romane a descins, inca de la primele ore ale diminetii, la restaurantul italienesc de lux Cremonese, situat in Centrul Vechi, pe strada Ana Aslan, la doar cateva sute de metri de sediul Inspectoratului de Politie al Judetului.

De aici, dar si de la sediul unei societati detiunute de proprietarul Cremonese, au fost ridicate 5 arme de vanatoare, 10.000 de cartuse si 5.000 de pasari, ucise la vanatorile organizate in Padurea Viisoara sau in Insula Mare a Brailei.

colaj perchezitii vanatoriDe ancheta sunt vizati mai multi cetateni italieni, care veneau in Braila pentru a participa la vanatori ilegale organizate, conform unor surse juridice, de proprietarul Cremonese, un italian care are afaceri si in agricultura. Strainii plateau bani grei pentru a putea impusca pasari in padurile Brailei.

Pana la aceasta ora nu s-au facut retineri.

Mentionam ca sursele citate au mai precizat ca la Cremonese, cand venea sa vaneze in judetul Braila, a stat si celebrul fotbalist italian Roberto Baggio.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii

comentariu

About the Author