Published On: joi, Oct 8th, 2015

Deputatul Nistor (UNPR) vrea psiholog in scoli pentru ca elevii sa scape de vicii

Share This
Tags

mariana nistor copyDeputatul UNPR Marioara Nistor a sustinut intr-o declaratie politica din Parlament necesitatea introducerii in scolile din Romania a psihologului.

Parlamentarul progresist considera ca aceasta este o masura care va ajuta la buna dezvoltare a copiilor nostri.

„Intr-o scoala, consilierul, intruchipat de psiholog, este cel care in permanenta are un zambet de daruit, o inima mare deschisa tuturor, o mana intinsa, un suflet larg, plin de bunatate", a afirmat Nistor.

Marioara Nistor a precizat ca „la noi in tara, psihologul scolar are doua specialitati, una de psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala, iar cealalta legata de domeniul psihopedagogiei speciale. In mod frecvent desfasoara activitati de evaluare si diagnoza a copiilor (in special de inteligenta si de dezvoltare), atunci cand este vorba despre o tulburare de invatare sau in alte situatii ce tin de viata personala a copilului".

Deputatul a mai adaugat ca „psihologii scolari se consulta cu adultii implicati in viata acestor tineri – profesori, consiliul de administratie al scolii, parinti – si sunt implicati intr-o anumita masura in consilierea directa a acestor tineri".

„Elevii trebuie asistati in adaptarea la mediul scolar, social si familial, sa depaseasca tentatii precum drogurile, alcoolul, violenta sau furtul. Iar aici intervine psihologul scolar, cel care ii poate avea in supervizarea sa pe copii", a subliniat Marioara Nistor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-