Published On: Soare, Oct 4th, 2015

Ce au facut politistii in weekend? Au dat amenzi de 20.000 de lei si au confiscat struguri si haine contrafacute

Share This
Tags

politiaIn weekend, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

In zilele de 2 si 3 octombrie, politisti de ordine publica, rutiera, proximitate si investigare a criminalitatii economice, din cadrul Politiei Municipiului si Inspectoratului de Politie Judetean Braila, de la Politiile orasenesti Ianca, insuratei si Faurei, de la sectiile de politie rurala si posturile de politie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au actionat in zona pietelor, discotecilor, cluburilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru a combate infractiunile savârsite cu violenta, pentru verificarea modului in care iși desfașoara activitatea societațile comerciale, pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale existente in domeniul gestionarii materialului lemnos si a deseurilor feroase, in domeniul transportului si comercializarii pestelui, legumelor, fructelor si produselor alimentare. De asemenea, politistii au actionat pentru combaterea faptelor de evaziune fiscala si a comertului ilegal cu produse contrafacute.

Echipele care au participat la actiuni au efectuat controale la 29 de unitati comerciale si societati tip discoteca, au legitimat 163 de persoane, au controlat 101 autovehicule.

Politistii au aplicat 52 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 19.870 de lei, 11 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 36 la O.U.G. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, 4 la Legea 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, iar una a fost aplicata la alt act normativ.

Totodata, au fost confiscate cantitatea de 487 kg de struguri, in valoare de 730 de lei, si articole vestimentare ce purtau marci identice celor protejate prin lege, in valoare de circa 1.300 de lei.

In cazurile privind comercializarea articolelor de imbracaminte contrafacute, politistii au intocmit 3 dosare penale, conform Legii 84/1998 (republicata), privind marcile si indicatiile geografice.

Comentarii

comentariu

About the Author