Published On: joi, Oct 8th, 2015

CA LA BRAILA / Reabilitarea Teatrului “Maria Filotti”, intarziata de tipul tablei de pe acoperis!

Share This
Tags

tmfPrimarul Aurel Simionescu a anuntat ca "teoretic" reabilitarea Teatrului "Maria Filotti" va fi gata la sfarsitul lunii noiembrie, nestiind sa spuna daca si "practic" termenul este acelasi. Edilul afirma ca au aparut intarzieri din cauza tipului tablei care trebuie pusa pe acoperis.

In proiectul initial s-a stabilit ca monumentala cladire sa fie acoperita cu tabla de cupru, insa Comisia pentru Monumente a cerut sa fie montata tabla zincata, cum a fost inca de la construirea teatrului, la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Municipalitatea nu a fost de acord cu aceasta propunere si s-a ajuns la un compromis: tabla titan-zinc, organizandu-se o noua procedura de achizitie.

"A fost aprobat cu tabla de cupru pe acoperis, insa in Comisia pentru Monumente s-a spus ca trebuie tabla zincata. Asa a fost la inceput, dar intre timp s-au schimbat lucrurile. Am ajuns la tabla titan-zinc, la fel cum e acoperit Centrul de Creatie. Din proiectul respectiv am scos tabla, am facut alta procedura de achzitie. Acum este in evaluare, s-au depus oferte", a spus Simionescu.

Primarul spera ca "intr-o luna" sa inceapa montarea tablei, pana vor cadea primii fulgi de nea: "Se mai lucreaza si inauntru, se lucreaza in mod deosebit la cupola!"

Comentarii

comentariu

About the Author