Published On: lun, Oct 5th, 2015

Braileanul Fanel Milea, dus la expertiza psihiatrica / Calaul a ucis cu sange rece trei batrani

Share This
Tags

fanel milea

Fanel Milea, braileanul care a violat si ucis, la sfarsitul lunii iunie, o batrana in baston din localitatea Gura Calmatui, va fi supus unei expertize psihiatrice la Spitalul Penitenciar Jilava, dupa ce judecatorii Tribunalului Braila au aprobat solicitarea procurorului de caz.

Ucigasul va sta internat in sectia de psihiatrie a unitatii spitalicesti cu regim special pana pe 31 octombrie.

Milea, acum in varsta de 52 de ani, originar din comuna Viziru, considerat a fi singurul ucigas in serie din istoria criminalitatii brailene, a omorat in urma cu mai bine de doua decenii doi batrani, insa in 2013 a fost eliberat din puscarie, insa dupa doar doi ani de libertate a lovit din nou.

Barbatul a ucis cu sange rece trei persoane, doua in 1992, iar pe a treia in urma cu patru luni. Victimele, doua femei si un barbat, erau octogenare, lipsite de aparare, iar atacurile au avut loc dupa miezul noptii.

In urma cu 23 de ani, pe 1 iunie, in judetul Botosani, Milea, pe atunci in varsta de 28 de ani, a dat buzna in casa unei batrane, violand-o, insa fara sa-i ia viata. Dupa cateva ore, baut bine, a intrat intr-o alta casa, unde locuiau alti doi batrani, sot si sotie, batjocorind-o pe femeie, iar apoi luandu-le ambilor viata

Ucigasul a fost prins de politisti la scurt timp dupa savarsirea oribilelor fapte, iar judecatorii l-au trimis dupa gratii pentru toata viata, insa, in noiembrie 2013, alti judecatori au hotarat, la propunerea unei comisii din cadrul Penitenciarului Braila, sa-l elibereze conditionat pe barbat, considerand ca a sosit momentul prielnic pentru ca acesta sa se reintegreze in societate.

Gustul libertatii nu l-a oprit pe Milea sa ucida din nou, o noapte ploioasa de vara transformandu-l in monstrul cu chip de om de la inceputul anilor '90.

Pe 22 iunie, aflat tot sub influenta bauturilor alcoolice, calaul din Viziru a patruns in casa unei octogenare din satul Gura Calmatui, aflat la mai putin de 30 de km de domiciliul sau, si s-a napustit asupra acesteia cu o furie greu de descris.

Tanti Vasilica a fost lovita cu bestialitate, cazand la podea sub o ploaie de lovituri de pumni si picioare. Durerile care o incercau pe batrana care se deplasa in baston nu l-au impresionat pe Fanel, care a violat-o si apoi a lasat-o sa se stinga in agonie. 

Comentarii

comentariu

About the Author