Published On: mie, Sep 23rd, 2015

OFICIAL Medicii Boldeanu, Cretu, Vasile si Liliana Sgircitu, in arest la domiciliu / Doar “lotul Constanta”, in arest preventiv

Share This
Tags

boldeanuUPDATE 12:25 In cazul medicului Cosmin Boldeanu – seful Sectiei Oncologie, medicilor de familie Paul Cretu si Sorica Vasile, dar si sotiei interlopului Titi Sgircitu, instanta a dispus luarea masurii arestului la domiciliu. Gela Gavrila si Iolanda Ionica Serghiev – "oamenii de casa" ai familiei Sgircitu, au ajuns tot in arest la domiciliu.

Singurii care au fost arestati preventiv sunt cei din "lotul Constanta": Mirela Boboc, Mihaela Irina Mataringa, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Eugenia Muja, Elena Dumea si Cosetti Niculescu.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

La finalul audierilor, marti dimineata, procurorii antimafia au emis ordonante de retinere pentru 13 persoane, dintre care 9 din Constanta si Focsani, in timp ce alti 5 membri ai gruparii controlate de familia Sgircitu, printre care si alti doi oncologi braileni – Claudia Plesea si Daniela Vasile, au fost pusi sub control judiciar.

Camatarul Titi Sgircitu coordona reteaua care jefuia bugetul pentru medicamentelor bolnavilor de cancer din Penitenciarul Focsani, unde se afla incarcerat de la sfarsitul anului 2012. Directorul inchisorii, cercetat sub control judiciar, ar fi primit bani pentru a-i permite lui Sgircitu sa aiba in celula laptop si telefon mobil.

La sfarsitul saptamanii trecute, magistratii Judecatoriei Focsani au decis eliberarea conditionata a camatarului brailean, la propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Focsani, insa decizia nu este definitiva.

Procurorii DIICOT au scos la iveala mecanismul prin care gruparea infractionala controlata de Sgircitu "a sifonat" 2 milioane de euro din banii publici destinati decontarii medicamentelor anti-cancer. Medicii oncologi Cosmin Boldeanu, Claudia Plesea si Daniela Vasile si medicii de familie Paul Cretu si Sorica Vasile au eliberat retete fictive pentru medicamente extrem de scumpe, majoritatea folosite in tratarea cancerului, pe numele rudelor apropiate si a unor minori cu handicap psihic.

Retetele false erau decontate intr-un timp foarte scurt de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. In acest mod, farmaciile familiei Sgircitu, care inregistrau operatiuni nereale de cumparare a medicamentelor respective, primeau sume uriase de la buget pe medicamente pe care le-ar fi vandut, dar pe care nu le-au avut niciodata in stoc.

Luni, la primele ore ale diminetii, procurorii DIICOT si 300 de politisti, jandarmi si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie au luat cu asalt 59 de locatii din Bucuresti, Braila, Constanta si Focsani. La Braila, descinderile au avut loc la farmacia Ahmeya de pe Soseaua Buzaului si la depozitul de medicamente al firmei lui Sgircitu – aflate in acelasi bloc, la domiciliul familiei Sgircitu si la Sectia de Oncologie din Spitalul Judetean.

In farmacia lui Sgircitu, anchetatorii au gasit in mai multe sertare suma de aproximativ 55.000 de euro, care a fost indisponibilizata in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Comentarii

comentariu

About the Author