Published On: mie, Sep 2nd, 2015

VIDEO Cine sunt cei 6 barbati saltati de DIICOT pentru trafic de tigari / Perchezitii la Braila si in alte 4 judete

Share This
Tags

mascati perchezitii

Sase barbati au fost retinuti, marti, in urma a 16 perchezitii DIICOT, care au avut loc pe raza judetelor Braila, Galati, Vrancea, Prahova si Brasov. Actiunea in forta a procurorilor antimafia i-a vizat pe contrabandistii de tigari.

Cojocaru Vitalie, Iorgu Mircea Frant, Lungu Marian Iulian, Lefter Daniel Laurentiu, Stavar Danut Catalin si Rakovitse Genady, zis "Vasile", au fost retinuti de procurori si prezentati Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva. Astazi, judecatorii au decis sa-i trimita dupa gratii pentru 29 de zile.

Incepand cu luna mai 2015, sapte persoane, carora li s-au alaturat alte doua la scurt timp, au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii de importante beneficii materiale prin savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari provenite din Republica Moldova. Prejudiciul in acest dosar se ridica la aproximativ 250.000 de euro.

COMUNICATUL DIICOT:

"Actionand in cadrul grupului infractional organizat, printr-un numar de 5 (cinci) actiuni repetate desfasurate in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, in perioada  mai – august 2015, membrii acestuia au introdus in mod ilegal, din Republica Moldova in Romania, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la controlul vamal importante cantitati importante de tigari, respectiv peste 115.000 pachete cu tigari cu timbre de accizare R. Moldova – din care 59.634 pachete de tigari au fost capturate de organele de urmarire penala urmare activitatilor de constatare directa, prejudiciul cauzat prin aceasta bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 lei. 

Cu ocazia perchezitiei efectuata la data de 31.08.2015 la un spatiu intermediar de depozitare au fost gasite si ridicate 53.880 pachete cu tigari, parte din aceasta cantitate fiind gasita incarcata intr-un autoturism, care era pregatita pentru livrare catre reteaua de desfacere.

La alte trei locatii au fost gasite si ridicate, cu ocazia perchezitiilor efectuate peste 11.300 pachete de tigari, diferite marci, destinate valorificarii.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 25 de persoane.

In cauza s-a dispus masura preventiva a retinerii fata de un numar de 6 (sase) inculpati care urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Galati cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive.

Sprijinul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia de Operatiuni Speciale."

Comentarii

comentariu

About the Author