Published On: mar, Sep 22nd, 2015

Viata de “smecher” in puscarie: Titi Sgircitu avea laptop si telefon mobil in celula!

Share This
Tags

Sgircitu la plantat trandafiri1Audierile din dosarul "Mafia de la Oncologie" s-au incheiat cu retinerea a 13 persoane, care vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva. Printre cei care isi vor petrece 24 de ore in spatele gratiilor se afla si sotia camatarului Titi Sgircitu (foto), Liliana Valentina, cea care administra lanturile de farmacii Ahmeya.

Procurorii DIICOT sustin ca Titi Sgircitu coordona din Penitenciarul Focsani, prin intermediul sotiei sale, mecanismul cu ajutorul caruia "a sifonat" 2 milioane de euro din bugetul pentru decontarea medicamentelor anti-cancer. Cocret, medicii oncologi si medici de familie, pusi in slujba interlopului, eliberau retete false pentru medicamente extrem de scumpe, care erau decontate prin intermediul farmaciilor familiei Sgircitu.

In reteaua care facea bani din suferinta bolnavilor de cancer se afla si oncologul Cosmin Boldeanu, seful Sectiei Oncologie din Spitalul Judetean, a carui sotie este judecator. De asemenea, un medic de familie cu sprijin politic, fiind consilier local PNL, elibera retete fictive pentru a-si umple buzunarele.

Ieri, a fost adus la audieri la sediul central DIICOT si seful Penitenciarului Focsani, Adrian Iacob, care este cercetat sub control judiciar in dosar pentru ca ar fi primit bani pentru a-l lasa pe Titi Sgircitu sa-si faca de cap dupa gratii. 

Transferat de la Penitenciarul Braila la cel din Focsani, cunoscutul camatar avea in celula laptop si telefon mobil, obtinute cu acordul lui Iacob, care este si finul ministrului Apararii, Mircea Dusa. Surse judiciare precizeaza ca directorul inchisorii ar fi primit bani pentru ca sa inchida ochii la ce se intampla in celula lui Sgircitu si pentru a permite introducere in penitenciar a tot ceea ce isi dorea camatarul.

La Iacob ar fi ajuns sotia lui Sgircitu prin intermediul patronului unei firme de distributie de medicamente din Vrancea.

Comentarii

comentariu

About the Author