Published On: mar, Sep 8th, 2015

Un detinut de la Penitenciarul Tichilesti a fost batut in celula pana a intrat in coma! Constantin Moraru are 16 ani

Share This
Tags

barbat batutCaz deosebit de grav la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. Un detinut minor a ajuns la Spitalul "Sf. Andrei" din Galati, dupa ce a fost batut, cel mai probabil de alti detinuti, pana a intrat in coma.

Luni, in jurul orei 18:30, un supraveghetor l-a gasit pe Constantin Moraru, in varsta de 16 ani, inconstient, zacand pe podeaua celulei. Imediat, adolescentul a fost dus la cabinetul medical din penitenciar, unde i s-a acordat primul ajutor. Pentru ca starea sa era extrem de grava, o ambulanta l-a transferat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, unde a fost suspus unui examen tomograf.

Detinutul era in coma, prezentand un traumatism cranio-cerebral grav cu hematom, motiv pentru care medicii de la UPU au decis ca pacientul sa fie transportat la Galati, la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului "Sf. Andrei", unde se afla si in prezent.

Si procurorii, dar si conducerea Penitenciarului Tichilesti, au declansat anchete paralele pentru a afla ce s-a intamplat in celula. Ciudat este faptul ca in spatiul de detentie mai erau si alti tineri care-si ispasesc pedepsele, insa nimeni nu a alertat personalul in legatura cu starea lui Constantin Moraru.

"Este primul caz de acest gen. De la inceputul acestui an nu au fost inregistrate incidente violente", ne-a declarat subcomisar Gabriel Cristian Chitu, purtator de cuvant Penitenciarul Tichilesti.

Comentarii

comentariu

About the Author