Published On: mie, Sep 16th, 2015

SPAGA RECORD pentru “Fiul Brailei” / Diacomatu a primit 5 milioane de euro mita inainte de a candida la Braila ca “apostol al anticoruptiei”

Share This
Tags

diacomatuDe frica anilor grei de inchisoare care se anunta, afaceristul Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a recunoscut marti, in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, faptele de care este acuzat de procurorii anticoruptie in dosarul "Bica 1".

Cocos a cerut sa fie judecat prin procedura simplificata si a povestit cum a dat mita fostilor membri din Comisia ANRP sume de ordinul milioanelor de euro, pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Gheorghe Stelian in dosarele de despagubire.

Fostul partener de viata al Elenei Udrea a spus cu subiect si predicat ca i-a dat spaga fostului candidat la sefia Consiliului Judetean Braila, Sergiu Diacomatu, pe care-l stia din 2010, nu mai putin de 5 milioane de euro. Pana sa ajunga la Braila, unde a aruncat cu teancuri de bani in stanga si-n dreapta, in campania electorala, Diacomatu a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In acest dosar, Sergiu Diacomatu a fost cercetat sub control judiciar pentru ca a colaborat cu procurorii DNA.

"Ulterior am aflat ca (Diacomatu, n.r.) este vicepresedinte, iar pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro, bani pe care i-am spus ca ii voi da in mai multe transe. I-am promis si sprijin politic, ca sa ramana îin functie. Diacomatu mi-a spus atunci ca ma ajuta, dar ca are nevoie de sustinere. (…) Pentru al doilea dosar al lui Gheorghe Stelian, stiam ca acesta vrea sa obtina peste 300.000 de euro. Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat si cinci milioane de euro. Crinutei Dumitrean un milion de euro, lui Dragos Bogdan i-am dat 800.000 de euro. Precizez ca toti acesti bani ii dadeam in transe, ca sa ma asigur ca dosarul va fi rezolvat. Atat le-am zis: sa rezolve dosarul, sa bage despagubiri (…) Toate functiile se dadeau politic in ANRP, dar eu personal nu l-am ajutat politic pe Diacomatu. I-am spus ca il ajut politic doar ca sa il linistesc", a marturisit Cocos in fata judecatorilor Curtii Supreme.

In dosarul "Bica 1" sunt judecati, pentru abuz in serviciu, opt fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor – fosta sefa a DIICOT Alina Bica, in calitate de fost reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, Crinuta Dumitrean, Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lacramioara Alexandru, Oana Vasilescu si Dragos George Bogdan.

Evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Cei opt fosti membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzati ca i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

EXPLOZIV Ce a turnat Sergiu Diacomatu la DNA? Fostul candidat la sefia CJ Braila a recunoscut ca era omul lui Dorin Cocos

Comentarii

comentariu

About the Author