Published On: mar, Sep 22nd, 2015

Sotia interlopului Titi Sgircitu, FILMATA cand a dat spaga unei directoare din Ministerul Sanatatii / “I-am dat bani pentru ca a fost draguta!”

Share This
Tags

Titi si Liliana SgircituSotia interlopului Titi Sgircitu, Liliana Valentina, retinuta de procurorii DIICOT in dosarul "Mafia de la Oncologie", i-a dat de doua ori spaga directoarei Directiei Politica Medicamentului si Dispozitivelor din cadrul Ministerului Sanatatii, chiar in biroul sefei din minister, care acum se afla in arest preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA.

Liliana Sgircitu a fost filmata de anchetatori, pe 6 si 27 august, cand i-a dat doua plicuri cu bani, prima oara 2.000 de lei si a doua oara 1.000 de lei, directoarei Mihaela Elena Udrea (foto stanga) pentru a obtine avizarea a trei puncte farmaceutice care apartin unei firme infiintate anul acesta in Constanta.

In dosarul directoarei din minister, ajuns in instanta, sotia lui Sgircitu are calitatea de martor pentru ca a incheiat cu procurorii un acord de vinovatie, recunoscand ca a dat spaga 3.000 de lei.

Mihaela Elena Udrea SanatatiiConform EVZ.ro, pe 6 august, Liliana Sgircitu i-a aratat Mihaelei Udrea un plic pe care il tinea in mana dreapta si pe care l-a introdus apoi sub niste documente aflate pe birou, iar la a doua intalnire a lasat pe birou o punga.

"Am depus cererile de autorizare, impreuna cu dosarele aferente, direct la doamna Udrea, care, ulterior, dupa ce le-a verificat, le-a dat mai departe la doamnele de la secretariat pentru inregistrare. Cu acest prilej, i-am dat doamnei Udrea un plic continqnd o suma de bani, al carei cuantum nu mi-l amintesc, undeva pâna intr-o 1.000 de lei, echivalentul unui parfum bun. Initial, doamna Udrea nu a vrut sa ia plicul, dar eu i-am spus ca e doar o «atentie», pentru ca fusese draguta sa ma primeasca si sa se uite pe dosar", a declarat sotia lui Titi Sgircitu in fata procurorilor anticoruptie.

Pe 27 august, vrand sa vada care este stadiul obtinerii avizelor, dar si pentru a grabi procedura, Liliana Sgircitu a vizitat-o din nou pe Udrea la minister, anuntand-o in prealabil de intentie si obtinand acordul sefei din Sanatate.

"Cu aceasta ocazie, i-am dat un plic continand suma de 2.000 de lei. I-am lasat plicul pe birou, introdus intr-o punga de plastic, chiar inainte de a pleca de la ea. I-am dat acesti bani intrucat, asa cum am aratat si mai devreme, am rugat-o sa ne lucreze autorizatia, care ne trebuie la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", a mai precizat femeia.

Cand procurorii DNA au descins in biroul directoarei, chiar pe 27 august, au fost gasiti si cei 2.000 de lei primiti de la sotia interlopului brailean, insa Mihaela Elena Udrea le-a spus oamenilor legii ca banii i-au fost lasati pentru a achizitiona medicamente pentru mama Lilianei Sgircitu, care ar fi fost bolnava, insa fara a mentiona numele medicamentelor pe care urma sa le cumpere.

In rechizitoriul dosarului sefei din Sanatate apare si stenograma unei convorbiri telefonice intre Sgircitu si Udrea, semn ca relatia dintre cele doua era una destul de apropiata:

Sgircitu: Buna ziua, doamna farmacist!

Udrea: Buna ziua!

Sgircitu: Ce faceti, doamna?

Udrea: Ce sa fac? La birou, cu sedinte, cu…

Sgircitu: La birou. Da, si eu sunt in sedinte cu Mediplus-ul, nu rezolv nimic cu ei, n-am primit niciun semn, am facut contestatie, vom vedea. Acuma nu mai… ca degeaba. Dar am o alta problema, m-am dus la Casa sa facem evaluarea…

Udrea: Asa…

Sgircitu: Si ne cere autorizatia emisa pe numele noii societati. Nu ne face evaluarea altfel.

Udrea: A….dar stati, ca nu mai stiu cum se numeste.

Sgircitu: Valentina Pharm.

Udrea: A, n-a iesit, nu, astea-s ale vechi din 20 august.

Directoarea din minister ar fi fost prinsa ca lua mita "din intamplare", in timp ce procurorii DNA desfasurau o ancheta privind modul de stabilire a preturilor medicamentelor. Camerele video din Ministerul Sanatatii erau montate cu mandat de la judecatori in aceasta cauza si astfel s-a aflat ca Udrea primea spaga de la mai multi administratori de farmacii.

VIDEO Imagini de la perchezitiile de la farmacia lui Sgircitu / 55.000 de euro, gasiti in farmacie

Comentarii

comentariu

About the Author