Published On: mar, Sep 29th, 2015

Seful penitenciarului Focsani, care-l lasa pe Sgircitu cu laptop si mobil in celula, a fost schimbat din functie

Share This
Tags

adrian iacob puscarieDirectorul Penitenciarului Focsani, Adrian Iacob, cercetat sub control judiciar in dosarul "Mafia de la Oncologie", a fost schimbat din functie de conducerea Autoritatii Nationale a Penitenciarelor.

Comisarul Adrian Iacob a fost pus la dispozitie pana la lamurirea situatiei sale juridice, pe fotoliul de director fiind numit Ionel Dita, adjunctul inchisorii.

Procurorii DIICOT sustin ca Titi Sgircitu coordona din Penitenciarul Focsani, prin intermediul sotiei sale, mecanismul cu ajutorul caruia "a sifonat" 2 milioane de euro din bugetul pentru decontarea medicamentelor anti-cancer. Cocret, medicii oncologi si medici de familie, pusi in slujba interlopului, eliberau retete false pentru medicamente extrem de scumpe, care erau decontate prin intermediul farmaciilor familiei Sgircitu.

In reteaua care facea bani din suferinta bolnavilor de cancer se afla si oncologul Cosmin Boldeanu, seful Sectiei Oncologie din Spitalul Judetean, a carui sotie este judecator. De asemenea, un medic de familie cu sprijin politic, fiind consilier local PNL, elibera retete fictive pentru a-si umple buzunarele.

In ziua cand procurorii antimafia au descins la farmaciile Ahmeya si la Spitalul Judetean Braila, de la Focsani a fost adus la audieri la sediul central DIICOT si seful Penitenciarului Focsani, Adrian Iacob, care este cercetat sub control judiciar in dosar pentru ca ar fi primit bani pentru a-l lasa pe Titi Sgircitu sa-si faca de cap dupa gratii. 

Transferat de la Penitenciarul Braila la cel din Focsani, cunoscutul camatar avea in celula laptop si telefon mobil, obtinute cu acordul lui Iacob, care este si finul ministrului Apararii, Mircea Dusa. Surse judiciare precizeaza ca directorul inchisorii ar fi primit bani pentru ca sa inchida ochii la ce se intampla in celula lui Sgircitu si pentru a permite introducere in penitenciar a tot ceea ce isi dorea camatarul.

Comentarii

comentariu

About the Author