Published On: lun, Sep 28th, 2015

Saptamana prevenirii criminalitatii la Braila / Politistii vor fi prezenti in scolile si pe strazile din tot judetul / VEZI ce se va intampla timp de o saptamana

Share This
Tags

politisti-scoalaPolitia Romana desfasoara la nivel national, in perioada 28 septembrie- 2 octombrie 2015, a zecea editie a manifestarii „Saptamana prevenirii criminalitatii”.

Fata de editiile precedente, un element de noutate in acest an este constituit de abordarea specializata a prevenirii criminalitatii organizate, in ziua de joi, 1 octombrie, activitatile planificate vor fi centrate pe infractiunile din sfera crimei organizate care au incidenta deosebita asupra tinerilor, respectiv: trafic de persoane, trafic si consum de droguri, criminalitate informatica.  

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a planificat si in acest an activitati tematice pentru fiecare zi in parte, care vor fi sustinute de politistii de proximitate, de prevenire, cei de la structurile de politie rutiera, precum si de politistii care-si desfasoara activitatea la politiile orasenesti si la posturile comunale de politie. 

Prima zi a saptamanii, 28 septembrie 2015, este dedicata prevenirii victimizarii minorilor. In aceasta zi, alaturi de specialistii de la A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galati si 27 de unitati de invatamant (9 din mediul urban si 18 rural), politistii fiind implicati in 28 de activitati (10 – urban, 18 – rural).

In a doua zi a manifestarii, 29 septembrie, politistii se vor afla tot in mijlocul elevilor cu care vor discuta despre prevenirea delincventei juvenile. In aceasta zi, avem alaturi specialistii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si 26 de unitati de invatamant (13 din mediul urban si 13 din mediul rural), politistii fiind implicati in 33 de activitati, din care 15 sunt organizate in urban, 18 in rural.

Ziua de miercuri, 30 septembrie, este dedicata prevenirii infractiunilor contra patrimoniului, activitatile fiind orientate spre prevenirea furturilor din locuinte, a talhariilor si inselaciunilor, infractiuni ce constituie module de interventie in cadrul programului judetean implementat in 2015. Activitatile planificate pentru aceasta zi se vor desfasura pe strazile localitatilor rurale, in zone aglomerate sau targuri saptamanale si vor consta in discutii ale politistilor cu cetatenii si diseminarea de materiale cu continut preventiv.  

Ziua de 1 octombrie este dedicata la nivel national prevenirii criminalitatii organizate. In aceasta zi, Inspectoratul de Politie Judetean Braila va avea alaturi specialistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care vor desfasura o sesiune de informare la Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci" Braila. Tot in aceasta zi, politistii impreuna cu specialistii C.P.E.C.A. Braila vor fi prezenti in 10 unitati de invatamant din municipiul si judetul Braila, abordand tematica prevenirii consumului de substante cu efecte psihoactive.

Ultima zi a manifestarii, 2 octombrie, va fi dedicata sigurantei rutiere. In scopul prevenirii accidentelor rutiere si a constientizarii participantilor la trafic despre respectarea legislatiei in domeniu, la nivelul judetului sunt organizate activitati adresate atat conducatorilor auto, cat si pietonilor, care vor fi desfasurate de politisti de la Serviciul si Biroul Rutier, de la politiile orasenesti Ianca, Faurei, Insuratei si sectiile de politie rurala si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii. Totodata, in aceasta zi, vor continua activitatile adresate elevilor din unitatile de invatamant din municipiul si judetul Braila.

Pe tot parcursul Saptamanii prevenirii criminalitatii, Biroul Judetean Transporturi Feroviare Braila va desfasura activitati avand ca obiective: reducerea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferata, siguranta calatorilor in trenurile de persoane si statiile CFR, prevenirea si combaterea calatoriei frauduloase si a actelor de tulburare a ordinii publice. Activitatile sunt stabilite printr-un plan de masuri intocmit la nivelul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati si vor fi desfasurate si cu sprijinul politistilor de la Inspectoratul de Politie Judetean Braila. 

Comentarii

comentariu

About the Author