Published On: mie, Sep 30th, 2015

RUSINE! Sa afle toti brailenii! Circ pe bani publici in Consiliul Judetean / Alesii locali vorbesc ca pe maidan

Share This
Tags

Viorel Mortu-cjCirc fara precedent in sedinta Consiliului Judetean de astazi, unde alesii locali si-au aruncat vorbe grele, vorbind ca la usa cortului, de parca n-ar fi platiti din bani publici. Apelative ca "tigan", "golan" sau "nesimtit" au zburat de la un consilier la altul, intre Putere si Opozitie. Seful CJ, social-democratul, Viorel Mortu (foto) a izbucnit, amenintand de trei ori cu suspendarea sedintei.

Rivalitati politice mai vechi, animozitati personale sau pur si simplu lipsa celor 7 ani de acasa au generat un scandal urias intre consilieri spre finalul sedintei. Cum se dezbatea un proiect de hotarare, cum incepea circul.

Cand liberalul Ovidiu Nechita, fost presedinte interimar al CJ inaintea lui Mortu, a fost propus de PSD-istul Ionel Avram in comisia de numarare a voturilor privind desemnarea unor consilieri judeteni in consiliile de administratie ale mai multor institutii, Nechita a refuzat, seful CJ spunandu-i ca "nu-i o mare problema" sa numere pana la 30. Din acel moment, nimic nu i-a mai oprit pe alesi din taraboi.

Ionel Avram, si el fost presedinte interimar al CJ, insa pentru o perioada scurta de timp - alegerea sa fiind declarata ilegala de catre prefect, s-a rastit la consilierul judetean PNL Marian Sirbu, care nu-l lasa sa-si exprime parerea: "Esti obraznic! Ia loc acolo, ca sa nu discutam altfel!"

In discutie a intervenit si Ovidiu Nechita, care i-a cerut lui Mortu sa intervina intre cei doi alesi, insa totodata i-a reprosat ca nu are mari asteptari pentru ca si seful CJ ar avea iesiri violente.

mortu cj"Ati vrut sa dati cu o carte-n mine! Aveti istericale", i-a strigat Nechita lui Viorel Mortu.

La un moment dat, aproape tremurand de nervi, a luat cuvantul si taranistul Gheorghe Chiru, care a sarit la gatul lui Marian Sirbu, fiind extrem de violent in limbaj: "Aveti o gura…! Nu asa se face Opozitie. Enervezi pe toata lumea. Las-o dracu!"

Nici nu a apucat sa-si incheie Chiru pledoaria ca din sala s-a auzit vocea PSD-istului Marius Dobrota: "Suntem tigani!"

De fiecare data cand pierdea controlul sedintei, presedintele CJ Viorel Mortu strangea documentele de pe masa de prezidiu si amenintat cu suspendarea adunarii, insa nu a facut-o.

"Ce inseamna asta? Sarim repede la rever, la bataie. S-a coborat mult prea jos. Asta nu-i nivel de Consiliu Judetean. Toate sedintele din ultima vreme sunt o tiganiada", a precizat Mortu.

O concluzie cel putin tragica a fost trasa de consilierul judetean Chiru: "Cand era Stancu aici, nu vorbeau decat doua persoane. Ati descoperit acum democratia!"

Ce s-a intamplat astazi in CJ a depasit chiar si celebra sedinta din 5 septembrie 2014, prima fara Gheorghe Bunea Stancu, cand alesii locali au fost la un pas sa se ia de gulere.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author