Published On: lun, Sep 7th, 2015

“Roscatu”, temutul interlop din gruparea “Catali”, vrea sa fie eliberat conditionat / A terorizat Gropeniul si vrea sa se intoarca acasa

Share This
Tags

interlop retinutUnul dintre cei mai temuti membri ai gruparii "Catali", Nicusor Ionascu, zis "Roscatu", condamnat in aprilie 2014 la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru amenintare, santaj, port ilegal de arma alba, lipsire de libertate, vatamare corporala si violare de domiciliu, vrea sa fie eliberat conditionat. Braileanul a ispasit o treime din pedeapsa, judecatorii urmand sa hotarasca pe 14 septembrie daca il elibereaza.

"Roscatu" a terorizat luni bune in anul 2012, mai multe persoane din comuna Gropeni. Doi soti, care au batut la poarta interlopului pentru a le fi inapoiate doua plase de pescuit, au trecut prin clipe de cosmar, fiind sechestrati si amenintati cu o sabie pentru a-si retrage plangerile penale facute pe numele sau. Barbatul a fost chiar taiat cu sabia.

In 2013, Nicusor Ionascu a fost saltat de mascati si arestat preventiv, iar in luna aprilie 2014, Judecatoria Braila l-a condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, Curtea de Apel Galati, care a judecat contestatia interlopului, mentinand decizia primei instante.

"Roscatu" a participat, in seara zilei de 4 octombrie 2006, alaturi de mai multi membrii ai gruparii "Catali", in frunte cu liderul Radu Bogateanu, la atactul asupra locuintei rivalilor din gruparea "Buricea". Un an de inchisoare cu suspendare a primit Ionascu in acest dosar.

Comentarii

comentariu

About the Author