Published On: mar, Sep 1st, 2015

Procurorul Mihalcea pentru Infobraila: Se va cere extradarea soferului turc! / Cemil Sevinc se afla in Turcia

Share This
Tags

sofer turc

UPDATE 15:30: Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, a precizat pentru Ziarul Infobraila ca vor fi demarate procedurile in vederea extradarii in Romania a lui Cemil Sevinc, soferul care conducea autocarul rasturnat la Baldovinesti, dupa ce Tribunalul a decis arestarea sa preventiva. Mihalcea este chiar procurorul de caz.

Ministerul Justitiei are in competenta intocmirea cererii de extradare, insa numai pe baza unei incheieri motivate a unei instante judecatoresti. Deci, procedura va fi declansata dupa ce Tribunalul Braila va intocmi motivarea deciziei.

Dupa ce pe data de 21 august, Judecatoria a respins propunerea procurorilor de arestare a cetateanului turc Cemil Sevinc, soferul vinovat de carnagiul de la Baldovinesti, in care au murit 3 copii si au fost ranite 27 de persoane, toti cetateni moldoveni, Tribunalul a decis, marti, arestarea sa in lipsa.

Totodata, judecatorii au dispus emiterea de indata a mandatului de arestare si instiintarea Inspectoratului General pentru Imigrari, soferul parasind Romania dupa ce prima instanta l-a lasat in libertate.

Soferul, spun procurorii, este vinovat de accident, conducand vehiculul cu viteza excesiva, desi carosabilul era acoperit cu apa. Barbatul reprezinta un pericol pentru ordinea publica, mai adauga sursa citata, privarea sa de libertate fiind necesara pentru a nu influenta persoanele vatamate si martorii. Totul sta scris in referatul cu propunere de arestare preventiva intocmit de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea.  

Cemil Sevinc era angajat de cateva luni la firma de transport "Patnos Turizm", care detinea autocarul rasturnat pe raza localitatii brailene Baldovinesti, scapand cu rani usoare din tragicul accident.

Comentarii

comentariu

About the Author