Published On: mie, Sep 16th, 2015

Procurorul Mariana Ioan. Pensionarea / Mihalcea a ramas sef interimar al Parchetului judetean / La sfarsitul anului, posibil concurs

Share This
Tags

fanel mihalcea1Dupa o vechime in functia de procuror de 39 de ani si dupa ce a condus aproape un deceniu Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, procurorul Mariana Ioan, in varsta de 63 de ani, a iesit la pensie, parasind magistratura.

La sefia parchetului a ramas interimar prim-procurorul adjunct Fanel Mihalcea (foto), coleg din 1975 al procurorului Ioan, care insa nu mai poate fi prim-procuror.

In 2012, cei doi magistrati au facut rocada la conducerea institutiei. Dupa ce lui Fanel Mihalcea i-au expirat cele doua mandate in fruntea Parchetului de pe langa Tribunal, Ioan - adjunctul lui Mihalcea pana in acel moment, a obtinut functia de sef, iar procurorul Mihalcea a devenit adjunctul sau. 

Mariana Ioan a mai fost sef al Parchetului de pe langa Tribunal in perioada martie 2001-octombrie 2005.

Procurorul a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 10 august, plenul CSM aprobandu-i cererea, pe 24 august. Pe 31 august, presedintele Klaus Iohannis a emis decretul, finalizandu-se procedura ceruta de legislatie.

Pe data de 15 iulie, procurorului Ioan i se incheiase mandatul de sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, obtinut in 2010, fiind delegata in continuare pe aceeasi functie prin ordinul Procurorului General al Parchetului de pe langa ICCJ. Tot pe 15 iulie, Fanel Mihalcea a fost reinvestit timp de 3 ani, printr-o hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, ca prim-procuror adjunct.

In acest moment, fraiele parchetului judetean sunt la Mihalcea, care insa nu mai poate fi numit prim-procuror.

Cel mai probabil, la sfarsitul anului, va fi organizat un nou concurs pentru sefia Parchetului de pe langa Tribunal. De mentionat este faptul ca anul acesta, in perioada 27 martie-24 iunie, au fost organizate concursuri sau examene pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, insa pentru functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila nu a optat niciun magistrat.

Sursa foto: Adevarul

Comentarii

comentariu

About the Author