Published On: mar, Sep 1st, 2015

Procurorii DIICOT i-au luat cu asalt pe contrabandistii de tigari din Braila / 25 de persoane audiate / Prejudiciu de un sfert de milion de euro

Share This
Tags

perchezitii diicotSase persoane, printre care si braileni, au fost retinute, ieri, de DIICOT Galati in urma a 16 perchezitii care au avut loc pe raza judetelor Braila, Galati, Vrancea, Prahova si Brasov. Actiunea in forta a procurorilor antimafia a vizat destructurarea unei grupari de contabandisti.

Incepand cu luna mai 2015, 7 persoane, carora li s-au alaturat alte doua la scurt timp, au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii de importante beneficii materiale prin savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari provenite din Republica Moldova.

COMUNICATUL DIICOT:

"Actionand in cadrul grupului infractional organizat, printr-un numar de 5 (cinci) actiuni repetate desfasurate in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, in perioada  mai – august 2015, membrii acestuia au introdus in mod ilegal, din Republica Moldova in Romania, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la controlul vamal importante cantitati importante de tigari, respectiv peste 115.000 pachete cu tigari cu timbre de accizare R. Moldova – din care 59.634 pachete de tigari au fost capturate de organele de urmarire penala urmare activitatilor de constatare directa, prejudiciul cauzat prin aceasta bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 lei. 

Cu ocazia perchezitiei efectuata la data de 31.08.2015 la un spatiu intermediar de depozitare au fost gasite si ridicate 53.880 pachete cu tigari, parte din aceasta cantitate fiind gasita incarcata intr-un autoturism, care era pregatita pentru livrare catre reteaua de desfacere.

La alte trei locatii au fost gasite si ridicate, cu ocazia perchezitiilor efectuate peste 11.300 pachete de tigari, diferite marci, destinate valorificarii.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 25 de persoane.

In cauza s-a dispus masura preventiva a retinerii fata de un numar de 6 (sase) inculpati care urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Galati cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive.

Sprijinul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia de Operatiuni Speciale."

 

Comentarii

comentariu

About the Author