Published On: joi, Sep 17th, 2015

Primarul Simionescu: Bataile sunt in fata scolilor, nu in scoli! In scoli sunt “altercatii copilaresti”

Share This
Tags

SimionescuPrimarul Aurel Simionescu considera ca problema sigurantei in scoli ar trebui privita prin prisma a ceea ce se intampla in jurul unitatilor scolare, aratand ca in salile de curs exista doar "altercatii copilaresti" si ca bataile intre elevi au loc in afara institutiilor de invatamant.

Edilul cere Inspectoratului de Politie, Jandarmeriei si Politiei Locale intarirea activitatilor de patrulare in zona scolilor pentru ca sa nu mai existe situatii in care elevii sa fie batuti.

"Nu au aparut foarte multe probleme in scoala sau au fost foarte rare. Problema este cand elevii ies din scoala si incepe ca "eu m-am legat de prietena varului meu si varul meu vine cu varul lui si ma asteapta la iesire". Atunci apar diferite tipuri de altercatie, de la simple vorbe, la agresiune fizica. De regula, in scoli, in afara altercatiilor copilaresti, pe care le-am avut si noi cand eram in scoala, lucrurile nu sunt extrem de relevante. Eu cred ca mai degraba trebuie sa intarim ceea ce inseamna perimetrul scolilor respective. Intre Politia Nationala, Politia Locala si Jandarmerie exista o impartire pe zone, intre aceste institutii, impartire care presupune si partea de supraveghere scolara. Deci aici, la intrarea si la iesirea de la cursuri, au loc aceste altercatii si acolo ar trebui mai multa patrulare, mai multi oameni de ordine, care sa descurajeze astfel de abordari din partea unora", a spus Simionescu in cadrul unei conferinte de presa.

 

Comentarii

comentariu

About the Author