Published On: joi, Sep 17th, 2015

Primarul Brailei, declaratie SOCANTA: Elevii se drogheaza in scoli, dar directorii raporteaza ca li s-a facut rau pentru ca n-au mancat!

Share This
Tags

simionescuPrimarul Aurel Simionescu a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, dupa inchiderea asa-numitelor "magazine de vise", nu a mai primit semnale ca in scolile brailene se consuma etnobotanice sau alte tipuri de substante halucinogene, adaugand insa ca functioneaza internetul si piata neagra ca mediu de aprovizionare pentru adolescenti.

Fara sa aprofundeze subiectul, desi este unul extrem de important, edilul a adaugat sec ca atunci cand exista astfel de cazuri, directorii unitatilor de invatamant spun ca elevilor li s-a facut rau pentru ca nu au mancat dimineata.

"Semnalele ca se consuma etnobotanice in scoli au incetat cand s-au inchis magazinele, de atunci, din ce stiu eu, oficial si semioficial, nu exista magazine care sa desfaca astfel de produse, insa se pare ca functioneaza internetul si piata neagra, care e greu de controlat. Aici apar semnalele. Poate ca aici ar fi de discutat despre siguranta in scoli. Cei mai prind pe ei cu droguri e din partea cealalta - de pe internet sau piata neagra. Sigur ca directorii nu le raporteaza (n.r. cazurile de elevi care se drogheaza in scoli), spun ca le-a fost rau ca n-au mancat dimineata", a precizat Simionescu. 

Conform unui raport al Agentiei Nationale Antidrog pentru anul 2014, procentul adolescentilor cu varsta de 14 ani si peste din mediul urban care au consumat vreodata droguri este de 7,5%, in timp ce 3,8% dintre adolescentii chestionati au experimentat cel putin o data in viata un tip sau altul de droguri.

Comentarii

comentariu

About the Author