Published On: joi, Sep 17th, 2015

HISTRIA 15 in Varsatura / Exercitiu de aparare in caz de razboi, langa Braila / Pod de pontoane

Share This
Tags

exercitiu varsaturaMinistrul apararii nationale, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, vor participa joi, incepand cu ora 14.00, in poligonul Varsatura, unde vor urmari activitatile practice de instruire in teren ale militarilor Brigazii 10 Geniu pentru asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apa, in cadrul exercitiului HISTRIA 15.

Desfasurat simultan in mai multe poligoane si terenuri de instructie din tara, HISTRIA 15 este un exercitiu combinat de comandament si cu grupe in teren.

Exercitiul din poligonul de instructie Varsatura este executat de catre structurile Brigazii 10 Geniu 'Dunarea de Jos'.

In desfasurarea activitatilor sunt implicati peste 600 de militari si 150 de mijloace tehnice apartinând Brigazii 10 Geniu 'Dunarea de Jos', structurilor din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre, Statului Major al Fortelor Navale precum si altor structuri din cadrul sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

In programul activitatilor desfasurate in poligonul Varsatura, sunt incluse: amenajarea si deservirea unor puncte de trecere peste fluviul Dunarea folosind mijloacele tehnice din dotare, trecerea pe pod de pontoane, precum si actiunea militarilor din structurile specializate pentru inlaturarea potentialelor pericole stabilite prin scenariul exercitiului.

Exercitiul, condus de Ministerul Apararii Nationale, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere si executie la nivel national pentru planificarea si executarea unei game diversificate de misiuni, arata sursa citata. 

HISTRIA 15 are la baza un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, in conformitate cu legislatia nationala in domeniul apararii si securitatii nationale si in corelatie cu prevederile Cartei ONU si articolelor 3, 4 si 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord. 

Conform acestui scenariu, Romania va raspunde gradual riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii si integritatii teritoriale. Masurile de raspuns la criza si apararea nationala se vor adopta in conditiile implicarii NATO si UE. 

Comentarii

comentariu

About the Author