Published On: lun, Sep 14th, 2015

FELICITARI! Actrita braileanca Corina Bors, premiata la Gala Tanarului Actor – HOP 2015 / “Cred in tinerii actori, desi sistemul ii descurajeaza cumplit!”"

Share This
Tags

corina bors2O tanara actrita a Teatrului "Maria Filotti" a castigat premiul publicului pentru "Cea mai buna actrita" la Gala Tanarului Actor – HOP, la prima participare la un astfel de concurs.

Corina Bors, in varsta de 26 de ani, a prezentat "Evadarea", colaj dupa doua melodii ale formatiei Vama Veche, fragmente din "Jocul din Ialta" de Brian Friel si monologul Corinei din "Jocul de-a vacanta" de Mihail Sebastian, iar la proba obligatorie, monologul "Tate sogoritele" de Angela Rusu.

"Consider ca tara asta are multe talente, majoritatea fiind exploatate prea putin, spre deloc. Cred foarte mult in tinerii actori si in sansa lor, desi sistemul ii descurajeaza cumplit", a declarat Bors, intr-un interviu acordat site-ului Uniter.

Juriul final a fost format din Tudor Chirila – actor, muzician si compozitor, Radu Jude – regizor si scenarist, Maia Morgenstern – actrita si director al Teatrului Evreiesc de Stat, Iuliana Vilsan – scenografa si Luzia Zan – cantareata si profesoara de jazz. 

Gala Tanarului Actor – HOP, un program permanent al UNITER si singular in peisajul festivalier autohton, are ca scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic. Pentru a treia oara consecutiv, directorul artistic al evenimentului a fost regizorul Radu Afrim, unul dintre cei mai cunoscuti regizori romani de teatru la nivel mondial.

Comentarii

comentariu

About the Author