Published On: mar, Sep 29th, 2015

EXPLOZIV! PDL Braila, dat pe goarna la DNA / Gabi Sandu: Am dat 300.000 de euro in 2009! Stiu toti cei implicati

Share This
Tags

gabriel_sandu_10366400Fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu (PDL), trimis in judecata de DNA in dosarul "Microsoft", fiind acuzat de trafic de influenta, le-a povestit procurorilor anticoruptie cum a pompat milioane de euro in partid. Dupa ce a devenit membru al Guvernului Boc, Sandu sustine ca i s-au transmis obligatiile financiare fata de PDL, pe care le-a respectat.

Fost deputat de Braila intre 2004 si 2008, Gabriel Sandu a declarat in fata procurorilor DNA ca a finantat cu 300.000 de euro Organizatia Judeteana PDL Braila pentru campania prezidentiala din 2009. La acel moment, filiala era condusa de Giana Patrascu, in prezent membru PNL si director Directia Administrare Patrimoniu din cadrul Agentiei Domeniilor Statului.

campanie pdl brailaGabriel Sandu sustine in declaratia de la DNA ca "toate persoanele implicate in campania PDL Braila" cunosc implicarea sa financiara. Fostului ministru i s-ar fi promis ca daca va castiga campania de la Braila, pe care o si coordona la ordinul conducerii centrale a partidului, va deveni presedintele Organizatiei Judetene.

La Braila, Traian Basescu a obtinut 42.668 de voturi (26,05%), in timp ce Geoana a fost votat de 62.287 de braileni.

Dupa alegerile prezidentiale din 2009, Sandu a ramas in Guvern, iar Giana Patrascu a fost pastrata in functie, fiind si vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Printre numele cunoscute care faceau parte din conducerea PDL Braila in campania amintita de Sandu se numara fostul viceprimar Stanel Necula, fostul consilier judetean Danut Lungu, fostul subprefect Florin Cirligea si Ionel Adetu, in prezent secretar general PMP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author