Published On: vin, Sep 18th, 2015

EXCLUSIV Vama Braila si una din trecerile bac spre Dobrogea, blocate de un privat! Politia este la fata locului

Share This
Tags

trecere bac1Un gard incropit din separatoare de benzi si doua garaje, instalat de societatea comerciala Romnav, blocheaza accesul in Vama Braila, dar si catre una din cele doua treceri bac care leaga judetul de Dobrogea. Camioanele cu marfa nu pot intra la vamuire, conducerea institutiei spunand ca situatia este unica in Romania.

SC Romnav SA, una dintre cele doua firme care detin bacuri de trecere spre Smardan, judetul Tulcea, a imprejmuit, in aceasta dimineata, in jurul orei 10:00, terenul inchiriat de la Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati (APDM), inghetand practic activitatea Vamii, dar si a societati comerciale "rivale", care asigura si ea trecerea Dunarii cu bacul. Toate autovehiculele care doresc sa ajunga pe malul tulcean al fluviului sunt obligate astfel sa foloseasca bacul firmei care a montat gardul.

"Au blocat accesul catre intrarea spre rampile de imbarcare a bacului nostru, insa a blocat si intrarea in Vama Braila. Au blocat un drum de acces. Noi am cerut ca organele in drept sa rezolve problema. Amenajarea nu se poate face decat cu aprobarea APDM. Ea este cale de acces, nu poate fi blocata. E imprejumuire si n-au voie", ne-a declarat Nicu Buradatencu, administrator Danubtrans, firma a carui bac nu mai functioneaza din cauza blocajului.

trecere bac2La fata locului, unde se afla si un echipaj al Politiei Rutiere, s-a deplasat si conducerea APDM Galati, concesionarul terenului - proprietarul fiind statul, directorul executiv Magearu Dragos aratandu-se socat de gardul din separatoare de benzi care blocheaza Vama. Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati a sesizat Politia si asteapta ca situatia sa fie rezolvata.

"S-a blocat calea de acces catre bacul firmei Danubtrans. Si Vama este blocata! Am facut sesizari in sensul acesta si incercam sa rezolvam problema. Nu este normal", ne-a spus Magearu.

De cealalta parte, Vama Braila, institutia a carei activitate este paralizata de ceea ce pare a fi un conflict intre doua societati comerciale, asteapta ca gardul sa fie indepartat si astfel marfurile sa poata intra la vamuire.

"A blocat accesul. Am informat conducerea de la Galati si asteptam. Incercam sa dirijam vehiculele pe langa plopii din capatul soselei, dar daca sunt in numar mare nu o sa aiba loc. Este o problema care ne blocheaza activitatea. Daca nu se rezolva, noi nu mai putem functiona. Noi avem zilnic un flux de pana la 60 de camioane. Daca nu intra in Vama nu isi pot continua traseul si problema e ca nu au unde astepta, trebuie sa stea pe drumul public. Trebuie cumva rezolvat", a precizat inspector superior Caragea Ionel de la Biroul Vamal Braila.

Firma Danubtrans ameninta ca va bloca drumul de pe malul din Tulcea daca nu este indepartat gardul si astfel vehiculele care trec fluviul cu bacul Romnav nu isi vor putea continua traseul in Dobrogea.

"Le blocam si noi pe partea cealalta si astfel toti care o sa treaca de la Braila, cu bacul lor, vor ramane la Tulcea pe bac. Pun o masina in drum cu rotile dezumflate", a spus directorul Danubtrans, de fata cu politistii.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii

comentariu

About the Author