Published On: mar, Sep 15th, 2015

EXCLUSIV Partidul intra in Spitalul Judetean / Chiriac pregateste pesedizarea spitalului

Share This
Tags

colaj psd spitalCat timp a condus Consiliul Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a tratat Spitalul Judetean ca pe propria mosie, hotarand si dirijand toate investitiile din Sanatate, majoritatea inca nefinalizate, ca si cum milioanele de euro ar fi provenit din pusculita propie, nu din cea a judetului. 

Cert este ca interesele multor persoane care au pupat inelul fostului baron, si care au supravietuit tavalugului anticoruptie din toamna anului trecut, si-au gasit rezolvarea in conducta de bani publici de la spital.

Un grup de politicieni de la varful PSD, in frunte cu primarul Simionescu si senatorul Rotaru, pregatesc decapitarea actualei conduceri a Spitalului Judetean si aducerea la sefia institutiei a unor personaje care au controlat sistemul in timpul lui Stancu.

Nici deputatul Marian Dragomir nu ar fi strain de manevrele politice prin care se incearca inscaunarea ca director al spitalului a Deliei Coman (foto stanga), fosta sefa de la Resurse Umane, plecata din spital odata cu fostul manager Rodica Sin, la inceputul anului trecut, cu doar cateva luni inainte de descinderile procurorilor DNA, finalizate cu arestarea si apoi suspendarea din functie al lui Bunea Stancu.

La adapost, ca si Coman, a fost pusa si Rodica Sin, in prezent director executiv adjunct in cadrul Consiliului Judetean Galati, sub obladuirea PSD-istului Bacalbasa.

Chiriac isi arata muschii: Delia Coman si fina lui Rotaru, in expectativa

delia coman2Delia Coman a condus Serviciul Resurse Umane al spitalului din 2007 pana in 2014, dupa o luna activitate in cadrul Directiei de Sanatate Publica. Dupa ce a parasit Spitalul Judetean, Coman a fost "transferata" la Ministerul Sanatatii, unde secretar de stat este PSD-istul care acum, dupa ce s-au linistit apele, o doreste la sefia unitatii spitalicesti, Iulian Francisk Chiriac.

Chiriac, care, cu sprijinul lui Stancu, a ajuns, in 2013, din director zonal al unui furnizor privat de servicii medicale la varful Ministerului Sanatatii, a gandit, conform unor surse politice, toata miscarea de forta, avandu-i alaturi pe primarul Aurel Simionescu si pe senatorul Ion Rotaru.

In spatele cortinei s-ar afla interesele personale si politice ale celor implicati, dar si presiunile firmelor care nu au reusit sa forteze Consiliul Judetean si pe spitalul sa plateasca sume uriase de bani pentru continuarea lucrarilor la santierele blocate.

Pe langa Coman, un alt personaj care ar urma sa fie parasutat in echipa de conducere a spitalului este medicul Florentina Prisacaru, fina senatorului Rotaru. In 2010, Prisacaru a fost pentru trei luni director medical la Spitalul Judetean,

La sfarsitul saptamanii trecute, Simionescu, Rotaru si Chiriac s-au intalnit cu Delia Coman pentru a parafa planul. Informatia ne-a fost confirmata de mai multe surse, care au mai precizat ca actualul sef interimar al Consiliului Judetean, Viorel Mortu, si-ar da girul pentru numirea fostei sefe de la Resurse Umane.

Vom reveni cu detalii!

Cine vrea sa conduca Braila? Francisk Chiriac, PSD-istul pe a carui CV scrie Bunea Stancu / PROFIL DE CANDIDAT

Comentarii

comentariu

About the Author