Published On: vin, Sep 25th, 2015

Discutii despre posibilitatea ca Braila sa primeasca refugiati / Primar: “Singura cazarma despre care ar putea fi vorba e cea de la Gospodina, dar nu mai poate fi folosita!”

Share This
Tags

simionescuIntrebat daca au existat discutii la nivelul autoritatilor locale referitoare la posibilitatea ca o parte din refugiatii care vor ajunge in tara noastra sa fie repartizati judetului Braila, primarul Simionescu a raspuns afirmativ, precizand ca seful Consiliului Judetean, PSD-istul Viorel Mortu, a discutat "cu cineva" (n.r. lasand sa se inteleaga ca ar fi vorba despre reprezentantul unei institutii cu regim special) despre acest scenariu.

"S-a discutat despre ce s-ar intampla daca am primi un anumit numar de refugiati si care ar putea fi posibilitatile de a ii sprijini. Eu am discutat cu autoritatile din Galati (n.r. unde se afla un Centru regional de cazare pentru solicitantii de azil) si mi-au zis ca au loc pentru 200 de refugiati si ca in tara exista spatii pentru 4.000 de astfel de persoane", a spus Simionescu.

Dupa ce presedintele Iohannis a declarat ca autoritatilor nu le-ar fi greu sa trasforme o cazarma dezafectata in centru de primire, Simionescu a tinut sa sublinieze ca singura cazarma din oras care nu mai functioneaza este cea de la Gospodina, insa aceasta se afla intr-o stare avansata de degradare.

"Cazarma despre care ar putea fi vorba este cea de la "Sfintii Brancoveni", insa acolo nu poate fi cazat nimeni. Acolo nu trebuie numai lucrari de igienizare, ci si lucrari de consolidare. Acolo sunt niste dormitoare lungi de 54 mp, iar pe cealalta parte sunt camarute, unde erau birouri. Nu mai poate fi folosita", a mai adaugat edilul.

Comentarii

comentariu

About the Author