Published On: vin, Sep 18th, 2015

CJ Braila cumpara din bani publici tablete pentru consilierii judeteni: “Facem si cursuri pentru cei care nu stiu sa le foloseasca!”

Share This
Tags

colaj tablete cjPresedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, vrea sa-i conecteze pe consilierii judeteni la tehnologie, anuntand ca a decis achizitionarea unor tablete prin intermediul carora alesii vor intra in posesia ordinii de zi si a materialelor pentru sedinte. Costurile vor fi suportate de la bugetul judetului.

Toti cei 32 de consilieri judeteni vor primi cate o tableta, despre a carui pret, sustine Mortu, nu va depasi 1.000 de lei, pentru a nu mai fi nevoiti sa care "la brat" maldare de documente. Chiar consilierii judeteni sunt cei care au solicitat tablete, a mai precizat seful CJ.

"Au existat mereu plangeri ca nu se primesc documentele la timp, ca unii lucreaza si nu au timp sa ajunga la un laptop sa vada documentele. Se lucreaza acum la achizitie, se vad preturile. Nu va depasi 1.000 de lei per tableta ca doar nu dirijam rachete din spatiu cu tabletele. Toti consilierii judeteni mi-au cerut asta si nu cred acum ca e o mare problema ca facem si noi ce au facut atatea consilii. O sa incercam sa blocam cumva tabletele, sa nu poata sa se uite consilierii la filme sau la altceva, sa fie folosite doar pentru materialele Consiliului Judetean", a anuntat seful CJ.

Mortu a mai subliniat ca prin achizitia tabletelor se fac economii considerabile cu printarea materialelor necesare fiecarei sedinte si ca investitia va fi amortizata in maximum 18 luni.

Cat despre consilierii care nu sunt obisnuiti cu utilizarea tabletelor, presedintele CJ a precizat ca pot fi organizate chiar si cursuri pentru instruirea acestora, pentru ca banii publici sa nu fie folositi in van.

Comentarii

comentariu

About the Author