Published On: mar, Sep 29th, 2015

Cheltuielile cu reparatia ambulantelor: Peste 100.000 de euro pe an! Doar 31 de salvari sunt functionale

Share This
Tags

ambulantaAproximativ 50.000 de lei cheltuie lunar Serviciul de Ambulanta Judetean pentru reparatia salvarilor. In acest moment, sunt functionale 31 de autosanitare din parcul auto format din 44. Banii ajung la service-uri ca Apan, Adda Motors sau Eurocar, fie prin licitatie, fie prin cerere de oferta.

Managerul SAJ, medicul Viorica Uscatu, a raspuns intr-o conferinta de presa acuzatiilor medicului Florin Stefan, repus recent pe functia de director medical, dupa lungi procese cu Directia de Sanatate Publica.

Stefan a declarat saptamana trecuta ca ambulantele sunt reparate pe banda rulanta, insa doar pe hartie, existand intelegeri absconse intre conducerea SAJ si patronii service-urilor, in timp ce brailenii sunt transportati la spitale cu salvari defecte. 

"In functie de valoare, conform legii, se fac fie licitatii, fie achizitii prin oferte. Se fac referate, comenzi, facturi si ele vin la semnat. Nu cred ca  de acum incolo o sa avem fericirea ca parcul auto sa mearga fara defectiuni, indiferente de cine e la conducerea institutiei. Noi lucram cu multe service-uri, pe marci de masina. Intelegeri si alte matrapazlacuri nu facem. Nu imi pot permite si nu m-am gandit vreodata sa fac asa ceva. Noi facem eforturi sustinute sa mentinem masinile functionale si sa onoram solicitarile populatiei. Facem si interventii mai mici si aici la SAJ, in atelierul mecanic", a precizat Uscatu.

Comentarii

comentariu

About the Author