Published On: mie, Sep 16th, 2015

Atentie, braileni! Gasti de escroci bat din usa-n usa pentru a cere bani in numele unei fundatii / Doi barbati au fost prinsi pe Garii

Share This
Tags

inselaciune baniIeri dimineata, in jurul orei 10:30, doi barbati au fost prinsi de jandarmi in zona unui bloc de pe strada G-ral Eremia Grigorescu, in timp ce solicitau locatarilor, in numele unei fundatii de ajutorare a copiilor cu boli grave, sume de bani, sub forma unor donatii.

In oras "actioneaza" mai multe astfel de grupuri, care profita de naivitatea si bunatatea cetatenilor. In ultimele 12 luni au fost identificati mai multi indivizi care pacaleau prin diverse metode braileni, de la care obtineau astfel bani. 

"Politisti de la Biroul Investigatii Criminale au preluat cercetarile si continua activitatile speciifice sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune", ne-a declarat scms. Jenel Sogor, purtator de cuvant IPJ.

Jandarmii i-au saltat pe cei doi escroci, Dumitru I., de 39 de ani, si Corneliu M., de 44 de ani, ambii cu domiciliul in judetul Arges, care se prezentau ca fiind angajati ai "Fundatiei Culturale pentru Drepturile Omului si Ocrotirea Mediului" si cereau sumele de bani cu pretextul ca vor ajuta mai multe persoane suferinde, printre care si copii cu grave afectiuni medicale.

In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au descoperit ca aceasta fundatie nu figureaza in evidentele Oficiului National al Registrului Comertului. Ca urmare, jandarmii braileni le-au intocmit celor doi actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune, care au fost inaintate lucratorilor Politiei.

Politistii urmeaza sa stabileasca daca cei doi au apucat sa obtina bani in urma inselatoriei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author