Published On: joi, Sep 10th, 2015

Fostul prefect Marcu il acuza pe chirurgul Varzaru ca OMOARA oamenii cu zile

Share This
Tags

cornel varzaruUnul dintre cei mai renumiti chirurgi braileni, medicul Cornel Varzaru (foto stanga), este tinta unor acuzatii fara precedent.

Fostul prefect Mihaela Marcu (foto dreapta), in prezent sefa Fiscului, spune cu subiect si predicat ca Varzaru "omoara oamenii cu zile", dupa ce a trait pe propria piele, in urma cu cinci ani, o experienta ingrozitoare ca pacienta a doctorului.

La inceputul anului 2010, Marcu s-a prezentat la cabinetul lui Varzaru pentru o operatie de scoatere a fierii. Interventia a fost realizata laparoscopic, insa, dupa doar o saptamana, ca urmare a rezultatului unui ecograf, fostul prefect a ajuns din nou pe masa de operatie a chirurgului, avand stomacul inundat de bila. 

Nici dupa cea de a doua operatie, necesara, conform declaratiei Mihaelei Marcu, din cauza faptului ca la prima medicul i-a spart ficatul, problemele de sanatate nu au incetat. Cornel Varzaru i-ar fi propus o a treia interventie chirurgicala, insa pacienta a refuzat si a luat drumul Bucurestiului.

Ajunsa la Spitalul Universitar din capitala, Mihaela Marcu, care a stat internata o luna si jumatate in aceasta unitate spitaliceasca, a aflat de la medici ca, in timpul operatiei de colecistectomie, Varzaru i-ar fi spart ficatul si astfel fierea i-a inundat stomacul. 

poza mihaela marcu"Avand in vedere ca omorati oamenii cu zile, e mult si o garsoniera. Eu sunt unul dintre pacientii care am fugit ca sa ma mai bucur de viata, dupa o simpla colecistectomie nereusita si dupa o a doua interventie ce s-a vrut reparatorie, evident nereusita. Imi asum raspunderea ca cetatean al urbei si fac aprecierea ca doctorul Varzaru ar trebui sa se lase de meserie urgent, pentru binele sistemului medical din Braila. Sunt un fost pacient care a reusit sa se salveze din mainile domniei sale si vorbesc in numele celor care n-au reusit, dar si in numele meu personal", a comentat Marcu pe o retea de socializare, dupa ce chirurgul i-a solicitat public sefului Consiliului Judetean sa acorde Colegiului Medicilor un spatiu adecvat pentru ca institutia sa nu mai functioneze intr-o garsoniera.

Contactata telefonic, Mihaela Marcu a sustinut tot ce a scris in comentariul mentionat, adaugand faptul ca, dupa operatia sa, o pacienta a lui Varzaru, ajunsa pe masa de operatie pentru o problema similara, a murit. Fostul prefect a mentionat ca doctorul trebuia sa o trimita la un spital din Bucuresti atunci cand a vazut ca nu-i poate rezolva problema medicala, nu sa o lase sa se intoarca acasa, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

"Dupa mine a murit o doamna profesoara. A incetat din viata pentru ca nu a plecat la Bucuresti ca mine. Eu nu am vrut sa mai ma operez a treia oara la Varzaru. Am stat o luna si jumatate la Universitar, iar medicii de acolo mi-au spus ca mi-a fost spart ficatul. La Bucuresti, medicii m-au operat de doua ori, am avut doua interventii chirurgicale reparatorii. Tot medicii din Bucuresti mi-au zis ca am fost externata cu diagnostic fals, nu scria nimic despre ce aveam cu adevarat", ne-a declarat Marcu.

Intrebata de ce nu a reclamat situatia, Mihaela Marcu sustine ca a crezut ca nu va avea sorti de izbanda, tinand cont de influenta chirurgului Varzaru in lumea medicala braileana.

In ciuda situatiei prezentate de sefa Fiscului, medicul Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judetean, ne-a precizat ca, de cand se afla la conducerea spitalului, ca director medical si apoi director, nu a fost inregistrata nicio plangere la adresa lui Varzaru.

"Eu am auzit ca doamna Marcu a patimit, ca a avut niste probleme de sanatate si ca a fost la Bucuresti sa se salveze, insa nu stiam ca ar fi vorba de domnul doctor Varzaru, care nu a avut reclamatii de genul acesta niciodata. Stiu ca doctorul Balan, care e tot un nume in chirurgie, a mai avut niste cazuri, un malpraxis care e in judecata", ne-a spus Iugulescu.

Medicul Cornel Varzaru nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere cu privire la acuzatiile lansate de Marcu. 

Sursa foto Cornel Varzaru: jurnalist Mihaela Dan

Comentarii

comentariu

About the Author