Published On: mar, Aug 18th, 2015

Un fost elev al Colegiului “Murgoci” si visul american: Profesor la doua universitati din SUA si doctor in matematica aplicata

Share This
Tags

Mihai CucuringuLa Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” a avut loc, sambata, incepand cu ora 17:00, o intalnire a tinerilor dornici sa afle secretele succesului la celebrele universitati americane Princeton si University of California din Los Angeles (UCLA) cu Mihai Cucuringu, care la numai 12 ani de la absolvirea Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci” a devenit profesor la cele doua universitati din Statele Unite, conform Romania Libera.

Intalnirea a fost organizata de catre Clubul Interact, componenta a Clubului Rotary Braila, din care fac parte tineri cu varste intre 12 si 18 ani.

Mihai Cucuringu a absolvit in 2003 cursurile Colegiului National „Gheorghe Munteanu Murgoci“ si a devenit student al Hiram College, din statul Ohio, unde a studiat matematica timp de 4 ani. In 2007 si-a inceput doctoratul in matematica aplicata si computationala la Princeton University, clasata pe pozitia 9 in topul mondial al univesitatilor de prestigiu. Dupa doctorat, a lucrat ca trader la Bank of America, dupa care a decis sa se intoarca in mediul universitar. 

Actualmente, Mihai Cucuringu este profesor la University of California din Los Angeles.

La intrebarea „ce le-ai recomanda elevilor care afland povestea ta iau in considerare optiunea de a merge la studii in strainatate?“, Mihai a raspuns: „Cred ca seriozitatea si perseverenta sunt singurele calitati care nu ar trebui sa lipseasca, restul conteaza mai putin, vin pe parcurs sau pot fi compensate. Daca muncesti si ai rezultate, cu siguranta vei fi apreciat. Fara munca si oarecari sacrificii nu poti ajunge prea departe, «There’s no easy way up» cum s-ar zice. Le recomand, de asemenea, sa ramana tot timpul cu picioarele pe pamant, sa nu uite de unde au plecat si sa fie mereu recunoscatori celor care i-au ajutat pe parcurs“. 

Dialogul liceenilor braileni cu Mihai Cucuringu a fost unul extrem de util, oferindu-le posibilitatea sa afle direct de la sursa care sunt provocarile incercarii unei cariere universitare la universitati de prestigiu si mai ales cum trebuie abordate aceste provocari, mai arata sursa citata.

Potrivit lui Marius Ion, presedintele Interact Braila, „organizarea acestui eveniment a fost oportuna, intrucat sunt multi elevi braileni care vor sa studieze in strainatate“. 

„Informarea este primul pas catre o decizie si de cele mai multe ori este mult mai importanta decat decizia in sine, deoarece deschide noi orizonturi.  Evenimentul nostru a fost o oportunitate de a pune intrebari relevante si de a gasi raspunsuri profesionale. Nu avem ocazia in fiecare zi sa interactionam cu un doctorand la Princeton, ceea ce il face unic si de nepierdut“, a declarat Mara Dimofte, unul dintre organizatori.

 

Comentarii

comentariu

About the Author