Published On: joi, Aug 6th, 2015

ULTIMA ORA Bunea Stancu, trimis in judecata in dosarul “Sportul” / DNA a pus sechestru pe TOATA AVEREA fostului baron

Share This
Tags

stancuProcurorii DNA l-au trimis in judecata pe presedintele suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu, aflat in spatele gratiilor, acuzandu-l de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si de conflict de interese, in dosarul acordarii de fonduri catre SC Club Fotbal Braila SA Braila si Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila.

Dosarul a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunalul Vrancea, unde se judeca si dosarul pentru care fostul baron a fost saltat de mascati toamna trecuta.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Bunea Stancu.

Anul trecut, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aflat in conflict de interese in aceasta cauza. Instanta suprema a respins atunci recursul declarat de Bunea Stancu, fiind mentinuta decizia Curtii de Apel Bucuresti din 14 februarie 2014 prin care acesta a fost declarat in conflict de interese

Bunea Stancu a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Braila pe 12 august 2014, dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru savarsirea unor fapte de coruptie, el fiind ulterior trimis in judecata in arest la domiciliu.

Agentia Nationala de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 ca Gheorghe Bunea Stancu a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, inspectorii avand si date care atesta savarsirea de infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

DNA a trimis-o in judecata, in stare de libertate, insa, si pe Rusu Alina Daniela, fost director economic in cadrul Consiliului Judetean, pentru abuz in serviciu. 

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca in perioada 28 martie 2006 – 8 martie 2012, Bunea Stancu, in calitate de presedinte al CJ Braila, a indeplinit mai multe acte care au condus la obtinerea in mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru cluburile locale de fotbal si handbal, constand in incasarea, de catre acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum si darea in folosinta gratuita pe o perioada de 5 ani a unui autoturism.

Modalitatea in care Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directa in adoptarea hotararilor si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si Consiliul Judetean, prin care acestea au obtinut finantare de la bugetul CJ.

Totodata, in aceeasi perioada, Bunea Stancu a fost actionarul majoritar al unei societati comerciale care, la randul ei, prin intermediul altei societati, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective si membru fondator la cel de-al doilea. In acest fel, el a beneficiat indirect, prin intermediul celor doua cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite in valoare totala de 7.492.360 lei pentru societatea la care este actionar majoritar si in mod direct de foloase nepatrimoniale, constand in capital electoral.

In perioada 1 februarie 2008 – 15 decembrie 2010, Rusu Alina Daniela, in calitate de director economic al CJ, in exercitarea atributiilor de serviciu, a aprobat finantarea celor doua cluburi sportive din municipiul Braila cu suma totala de 5.242.362 lei, fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale CJ Braila de aprobare expresa a sumelor incasate de cele doua cluburi.

Consiliul Judetean Braila s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 5.242.362 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author