Published On: vin, Aug 28th, 2015

Autorul carnagiului de la Baldovinesti a scapat de decizia instantei pentru ca nu a fost prezent in sala de judecata / Tribunalul Braila a fixat urmatorul termen pe 1 septembrie

Share This
Tags

sofer turcIn urma cu o saptamana, dupa ce procurorii l-au retinut pentru 24 de ore, magistratii Judecatoriei Braila au respins propunerea de arestare preventiva a cetateanului turc Cemil Sevinc, in varsta de 27 de ani, soferul autocarului rasturnat la Baldovinesti in dimineata zilei de 19 august.

In carnagiu au murit 3 copii, cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, iar alte 27 de persoane au fost ranite, toti cetateni moldoveni.

Procurorii au contestat decizia Judecatoriei, iar Tribunalul Braila, care trebuia sa decida astazi daca accepta sau nu contestatia, a amanat cauza pentru 1 septembrie, motivand ca Cemil Sevinc nu a fost prezent in sala de judecata.

Soferul, spun procurorii, este vinovat de accident, conducand vehiculul cu viteza excesiva, desi carosabilul era acoperit cu apa. Barbatul reprezinta un pericol pentru ordinea publica, mai adauga sursa citata, privarea sa de libertate fiind necesara pentru a nu influenta persoanele vatamate si martorii. Totul sta scris in referatul cu propunere de arestare preventiva intocmit de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea.  

Cemil Sevinc era angajat de cateva luni la firma de transport "Patnos Turizm", care detinea autocarul rasturnat pe raza localitatii brailene Baldovinesti, scapand cu rani usoare din tragicul accident.

Comentarii

comentariu

About the Author