Published On: joi, Aug 20th, 2015

ULTIMA ORA 29 de transferuri la liceu “pe pile”, anulate la Braila / Invatamantul brailean, din nou intr-un scandal

Share This
Tags

transfer liceeMinisterul Educatiei a anulat 500 de transferuri ilegale din mai multe judeţe, printre care 29 din Braila, situatii in care elevii au vrut sa invete la licee mai bune decat cele la care au fost repartizati computerizat. Doi inspectori scolari generali au fost demisi, iar ministerul a cerut anchete penale in Braila, Bihor, Prahova si Neamt pentru ca exista suspiciuni de abuz in serviciu.

La Braila, vizata de ancheta este cea mai probabil fosta conducere a Inspectoratului Scolar Judetean, tinand cont ca profesorul Catalin Canciu este seful invatamantului de la inceputul lunii august, cand a castigat concursul organizat de minister.

Din 70 de cereri de transfer inregistrate, 69 au fost solutionate pozitiv, la demararea anchetei Corpului de Control al ministerului existand dubii cu privire la 43 de cazuri. Doar 29 de transferuri au fost insa anulate, elevii in cauza urmand sa inceapa anul scolar acolo unde au fost repartizati initial.

Contactat telefonic, inspectorul sef Canciu a refuzat sa comenteze situatia, precizand ca nu a aflat despre rezultatele Corpului de Control, adaugand insa ca ISJ va lua act de decizia ministerului si va proceda in consecinta.

Ministerul Educaţiei a trimis Corpul de Control in patru judete, printre care si Braila, pentru a ancheta modul in care s-au transferat unii elevi la un liceu mai bun, inainte de inceperea anului scolar.

Astfel, Ministerul Educatiei a depistat aproape 500 de transferuri ilegale. Cele mai multe sunt in judetul Prahova – 208 transferuri, in Bihor – 124, in Neamt - 130, iar în Braila, cum am mentionat, 29 de transferuri ilegale.

Dupa finalizarea controalelor, Nicolae Avram, inspectorul general de la Bihor, dar si Cristina Teodorovici, inspectorul scolar general adjunct din Suceava, au fost demisi.

Reamintim faptul ca invatamantul brailean a ajuns in vizorul procurorilor DNA Galati la sfarsitul anului trecut, ancheta, care viza fapte de coruptie savarsite de capii ISJ, terminandu-se cu trimiterea in judecata, dar si demiterea, fostului sef al institutiei, Iulian Danielescu, dar si a altor profesori.

Comentarii

comentariu

About the Author