Published On: lun, Aug 31st, 2015

Se demoleaza mai multe cladiri din Penitenciarul Tichilesti / Sala de mese si sala de clasa vor cadea sub buldozere

Share This
Tags

PENITENCIARDoua cladiri din cadrul Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti, care adapostesc sala de mese si sala de clasa, vor fi demolate din cauza faptului ca nu prezinta siguranta pentru detinuti, putand fi facute una cu pamantul in cazul unui cutremur puternic. Decizia a fost luata in cadrul celei mai recente sedinte de Guvern.

„Intrucat avariile si degradarile existente au caracter evolutiv si agravant privind rezistenta, stabi¬litatea si durabilitatea elementelor structurale, iar prin interventii nu se pot corecta viciile specifice uzurii fizice, mentinerea in functiune a acestor constructii nu se mai justifica din punct de vedere economic si functional, impunandu-se scoaterea din functiune a acestora”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare a Guvernului elaborat de Ministerul Justitiei.

Decizia a venit ca rezultat al analizei unor aspecte de ordin tehnic, economic si functional privind starea tehnica a celor doua cladiri, indeplinirea duratelor normale de functionare prevazute de legislatia in vigoare, precum si de efortul financiar considerabil necesar repunerii in functiune a constructiilor prin lucrari de reparatii capitale. 

Prin demolarea propusa nu sunt afectate rezistenta si stabilitatea altor constructii existente in jurul lor.

Sectia Tichilesti a Penitenciarului Braila a luat fiinta in anul 1958, iar 19 ani mai tarziu a fost transferata in subordintea Penitenciarului Galati. In anul 1981, se infiinteaza S.S.M.R. Tichilesti (Scoala Speciala de Munca si Reeducare Minori) functionand conform Decretului 218 din 1977. In urma aplicarii Decretului de amnistie din ianuarie 1988, S.S.M.R.M. Tichilesti se desfiinteaza, iar in anul 1991 se reinfiinteaza.

In anul 1993, in urma Ordinului M.J. nr. 432/C din 19.05, S.S.M.R.M. devine Centrul de Reeducare Tichilesti.

Prin OMJ 2363/23.08.2004 Centrul de Reeducare Minori Tichilesti se transforma in Penitenciar de Minori si Tineri. P.M.T. are in custodie minori si tineri care au savarsit fapta in minorat si carora instanta de judecata le-a aplicat pedeapsa cu inchisoarea.

Comentarii

comentariu

About the Author