Published On: vin, Aug 14th, 2015

Salariul sotiei prefectului Brailei, STRICT SECRET / Olteanu a incalcat legea / ANI: Amenda de la 50 lei la 2000 lei

Share This
Tags

declaratie de avere prefectNicu Lucian Olteanu, prefectul judetului Braila, a incalcat legea 176/2010 privind integritatea functiilor si demnitatilor publice, tinand secret salariul sotiei. Reprezentantul Guvernului in judet a ales sa inlocuiasca cifrele cu mentiunea "confidential".

Prefect - Nicu OlteanuDesi legislatia spune clar ca este obligatorie precizarea atat a veniturilor declarantului, cat si ale sotului/sotiei si copiilor aflati in intretinere, Olteanu a ales sa ascunda banii castigati de sotie, angajat BRD, care, conform contractului de munca, are salariul confidential.

Conform Agentiei Nationale de Integritate, "nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei", situatie in care se afla si prefectul.

"Avand in vedere dispozitiile legale, declaratiile vor fi completate la toate rubricile prevazute in formular. Astfel, anexa I, sectiunea VII din OUG nr. 14/2005, "Venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat", prevede la ultima rubrica obligativitatea declararii venitului anual incasat", a aratat ANI intr-un punct de vedere transmis pentru o situatie similara.

Numit la inceputul acestui an in functie, Olteanu a declarat la depunerea juramantului ca va fi un prefect "corect, echidistant si obiectiv", insa se pare ca respectarea legii nu ii este prioritate nici macar in ceea ce il priveste.

Contactat telefonic, Nicu Olteanu a declarat pentru Infobraila ca nu s-a consultat cu un jurist atunci cand a completat declaratia de avere si ca nu cunoaste prevederile legale care obliga declarantul sa mentioneze cuantumul veniturilor realizate.

"Eu asa am completat si declaratiile de avere cand eram inspector la ITM. Nu stiam! O sa ma interesez acum", a mai adaugat Olteanu. 

Comentarii

comentariu

About the Author