Published On: mie, Aug 26th, 2015

Salarii mai mari cu 12% pentru angajatii Primariei si Consiliului Judetean / Sindicatele vor si mai mult, amenintand cu proteste

Share This
Tags

primaria_bunaAngajatii Primariei vor primi, incepand cu aceasta luna, salarii mai mari cu 12%, decizia fiind luata in baza unei ordonante care permite umflarea lefurilor functionarilor din administratia locala. 

Efectele ordonantei Guvernului nu se aplica si capilor administratiei locale, respectiv primarului si celor doi viceprimari, presedintelui si vicepresedintelui Consiliului Judetean.

Salariatii Consiliului Judetean au incasat salarii marite inca de luna trecuta, cu exceptia celor de la Protectia Copilului, Evidenta Persoanelor, Camera Agricola si Spitalul Judetean, a caror lefuri vor fi ajustate lunile urmatoare.

Desi actul normativ nu obliga primariile sau consiliile judetene sa mareasca salariile, fiind o optiune si putand fi aplicata doar daca cresterile se incadreaza atat in limita bugetului aprobat, cat si in plafonul de cheltuieli de personal, Primaria Braila a decis sa treaca la treaba. 

Cei peste 250 de functionari din Primarie vor incasa drepturile salariale marite, aferente lunii august, in septembrie.

Functionarii ameninta cu proteste pentru ca vor mariri mult mai mari

Se anunta toamna protestelor. Totul pleaca de la salarii. Doua treimi dintre functionarii publici fac presiuni ca sa primeasca si ei lefuri mai mari. SED LEX cere mariri salariale de cel putin 30%, nemultumindu-se cu cei 12%.

„Biroul Executiv al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a strans semnaturile necesare pentru declansarea actiunilor de protest la nivel national de la 75% dintre membrii nostri de sindicat”, se arata intr-un comunicat de presa.

SED LEX vrea trecerea direct la actiuni greviste, care sa sustina o crestere salariala de cel putin 30% in administratia publica, unde 62% dintre salariati au venituri situate intre 800 si 1.200 de lei net.
 
Astfel, Biroul Executiv a convocat pe 9 septembrie 2015 Consiliul Unional al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, format din reprezentantii federatiilor membre, pentru a stabili data cand va fi declansata greva generala in toata administratia publica, respectiv in primarii, consilii judetene, asistenta sociala, finante, mediu, munca, pensii.

Comentarii

comentariu

About the Author