Published On: mar, Aug 25th, 2015

PREMIERA LA BRAILA! Album foto-documentar despre casele de patrimoniu din Centrul Vechi

Share This
Tags

braila veche“Orasul ca mostenire pentru viitor, cladiri de patrimoniu – Album foto-documentar” este prima lucrare de acest gen despre casele de patrimoniu din Braila. Valoarea totala a proiectului se ridica la 59.105 lei, iar durata de implementare este de sase luni.

Proiectul este realizat de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – Filiala Braila si finantat de Consiliul Judetean Braila.

Cladirile de patrimoniu impresionante existente in Braila, in zona veche a orasului sunt o adevarata atractie locala. In prezent nu exista nicio lucrare care sa contina informatii esentiale despre aceste bijuterii cu o valoare arhitectonica deosebita. 

Proiectul “Orasul ca mostenire pentru viitor, cladiri de patrimoniu – Album foto-documentar”, realizat in parteneriat de Consiliul Judetean Braila si Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – Filiala Braila, isi propune sa realizeze un album foto deosebit din punct de vedere grafic, dar si documentar, care sa contina informatii despre o parte dintre aceste cladiri si valoarea lor istorica. 

Obiectivele urmarite prin acest proiect vizeaza: promovarea patrimoniului arhitectural si a imaginii orasului Braila, consolidarea identitatii culturale brailene prin produse editoriale de calitate, promovarea turismului cultural in centrul istoric al orasului, atragerea atentiei asupra necesitatii protejarii si conservarii acestui patrimoniu arhitectonic unic. 

"Este vorba despre un album foto-documentar cu inalta tinuta grafica, bazat pe o cercetare riguroasa, despre o parte din casele pline de istorie ale Brailei. Este un proiect de suflet care ne dorim sa trezeasca interesul pentru istoria si memoria culturala locala nu numai a brailenilor, dar si a tuturor celor care sunt interesati de Braila", a precizat Corina Ciuraru, manager de proiect. 

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judetean va contribui cu 50.000 lei, reprezentand 84,6 % din costul eligibil total al proiectului care se ridica la 59.105 lei. Proiectul cultural generos va fi gata in sase luni. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author