Published On: Soare, Aug 23rd, 2015

Politistii, actiune in forta: 279 de braileni legitimati, 50 perchezitionati si urcati in dube / Amenzi de 40.000 de lei

Share This
Tags

razieIn acest sfarsit de saptamana, politistii au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

In zilele de vineri si sambata, politisti de proximitate, ordine publica, rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice si actiuni speciale, din cadrul Politiei municipiului Braila si Inspectoratului de Politie Judetean Braila, precum si politisti de la Politiile oraselor Ianca, Insuratei si Faurei, sectiile de politie rurala si posturile de politie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor.

Oamenii legii au actionat in zona pietelor, discotecilor, cluburilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru a combate infractiunile savarsite cu violenta, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societațile comerciale, pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale existente in domeniul gestionarii materialului lemnos si a deseurilor feroase, in domeniul transportului si comercializarii legumelor, fructelor si produselor alimentare.

De asemenea, politistii au actionat pentru combaterea cersetoriei, a prostitutiei, precum si pentru disciplinarea participantilor la trafic.

Echipele participante la actiuni au efectuat controale la 34 de unitati comerciale si societati tip discoteca, si la 18 producatori particulari, au legitimat 279 de persoane, dintre care 50 au fost controlate corporal sumar si conduse la sediul politiei, pentru verificari suplimentare, au controlat 65 de autovehicule oprite in trafic si au destramat 9 grupuri de persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale.

Pe timpul activitatilor, au fost aplicate 141 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 38.600 de lei, 31 fiind aplicate pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 98 la O.U.G. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, 11 pentru incalcari ale prevederilor privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, si una prevazuta de un alt act normativ.

Totodata, politistii au constatat 5 infractiuni la regimul circulatiei rutiere, au retinut 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru consum de alcool, si au retras 7 certificate de inmatriculare, dintre care 4 pentru aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale.

Comentarii

comentariu

About the Author