Published On: joi, Aug 6th, 2015

Pita pleaca la Europene / Singurul brailean care participa la CE Box in ultimele 3 decenii

Share This
Tags

marian_pitaPugilistul Marian Pita, in varsta de 19 ani, unul dintre cei mai medaliati sportivi legitimati la Clubul Sportiv Municipal Braila, pleaca in Bulgaria pentru a participa la Campionatul European de box pentru seniori, care se va desfasura in perioada 6-15 august. Este pentru prima oara in ultimele trei decenii cand un boxer brailean participa la o astfel de competitie, performanta atinsa doar pe vremea legendarilor Costica Dafinoiu si Nita Robu.

Pita a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi doreste sa ajunga la Mondiale si chiar sa cucereasca si o medalie, avand incredere ca va duce numele orasului de la Dunare pe cele mai inalte culmi ale boxului. Tanarul le-a multumit pentru sprijin, sfaturi si incredere si antrenorilor George Pertea si Gigi Moise, de la CSM Braila, dar si antrenorului federal Valentin Vranceanu, fost antrenor al lotului olimpic al Romaniei.

In tara vecina, Marian Pita va boxa la categoria 69 Kg pentru medalie, dar si pentru calificarea la Campionatul Mondial de la Doha din acest an

"In primul rand imi doresc o calificare la mondiale si apoi, daca se poate si o medalie la aceste europene. Pregatit sunt fizic si psihic, cu o medicamentatie adecvată. Avand si sprijinul antrenorilor sper sa fac o figura cat mai frumoasa in Bulgaria", a spus pugilistul.

Sapte sportivi, printre care si Pita, reprezinta Romania la Campionatul European de box pentru seniori din Bulgaria.

Comentarii

comentariu

About the Author