Published On: lun, Aug 31st, 2015

Parcare de 110 euro/mp din bani publici pentru primaria unei comune aflate la capatul judetului / Costul total: Un sfert de milion de lei

Share This
Tags

colaj constructie bani publiciConsiliul Judetean, la propunera lui Marian Sirbu, consilier judetean PNL, si-a propus sa cofinanteze amenajarea unei parcari in comuna Marasu, condusa de un primar liberal si aflata in Insula Mare a Brailei, a carui cost per metru patrat ajunge la 110 euro. Din bugetul judetului ar trebui virati 125.969 de lei, o suma echivalenta urmand sa fie platita de Consiliul Local al localitatii unde urmeaza sa se construiasca parcarea.

Primaria Marasu a fost reprezentata de viceprimar, primarul Nicolae Nitescu aflandu-se in concediu.

In cele din urma, dupa un scandal monstru intre alesii liberali si cei social-democrati, aprobarea investitiei a fost amanata pentru urmatoare sedinta, cand Directia Economica din cadrul institutiei urmeaza sa prezinte, la solicitarea presedintelui CJ, PSD-istul Viorel Mortu, un raport care sa arate daca parcarea respecta standardul de cost.

Consilierul judetean Ionel Avram (PSD) s-a opus proiectului, in numele majoritatii PSD-UNPR, dupa ce alte 11 proiecte, pentru sase comune – dintre care patru conduse de primari PSD si doua de primari PNL, au fost aprobate, contestand oportunitatea acestuia si costul constructiei. 

"Eu ridic un semn de intrebare cu privire la oportunitatea acestui proiect, pentru ca este vorba de o parcare a primariei. Nu mai spun ca drumul pana la Marasu este o adevarata aventura si probabil ca cei care se aventureaza pe acest drum, odata ajunsi acolo, vor avea beneficiul unei parcari de 500 metri patrati. Partea noastra de cofinantare este de 1,25 miliarde lei vechi. Mi se pare ca excede oricarui standard de cost", a spus Avram.

In apararea proiectului a sarit consilierul judetean Marian Sirbu (PNL), care a precizat ca suma este mult mai mare decat a unui proiect similar dintr-o alta comuna pentru ca distanta dintre Marasu si Braila este mult mai mare, vorbind si de faptul ca materialele necesare vor ajunge la destinatie dupa ce vor fi trecute peste Dunare cu BAC-ul.

Cei 21 de consilieri judeteni ai majoritatii formate in jurul PSD au votat pentru amanarea proiectului pentru sedinta din septembrie, in timp ce cei 7 liberali si conservatorul Ancuta au votat "pentru". Independentii Capatana si Iorgoveanu s-au abtinut.

Comentarii

comentariu

About the Author