Published On: mar, Aug 18th, 2015

Pana miercuri, la ora 18:00, Braila se afla sub cod galben de ploi torentiale si vijelii

Share This
Tags

ploi vijeliiMeteorologii au prelungit avertizarea cod galben pana miercuri seara, in 31 de judete, printre care si Braila, unde, in anumite intervale de timp, vor fi ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat, informeaza Mediafax.

Noua avertizare cod galben a intrat in vigoare marti, la ora 09:10 si este valabila pana miercuri, la ora 18:00.

In cele doua zile, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele deluroase si montane, precum si in nord-vestul, centrul si local in estul tarii. Astfel, temporar se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi conditii de grindina, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat, mai ales in zona de munte, 40-50 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Tulcea, Braila, Ialomita, Prahova, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Bihor, Arad si Caras-Severin. Sub avertizare cod galben vor fi si zone limitate din nordul judetelor Gorj, Valcea, Arges si Dambovita si din estul judetului Timis.

Si in Bucuresti si celelalte zece judete neavertizate cu cod galben va fi instabilitate atmosferica, dar pe intervale mai scurte de timp, a precizat ANM.

Comentarii

comentariu

About the Author