Published On: lun, Aug 10th, 2015

OFICIAL / FISCUL a descins deja peste 9 braileni / Interlopi si afaceristi din Braila, luati la bani marunti

Share This
Tags

Fiscul s-a pus pe treaba, asa cum anuntase saptamana trecuta, verificand deja peste 300 de romani care prezinta "risc fiscal". Mai exact, 313 persoane care afiseaza un stil de viata total diferit fata de averea si veniturile declarate au intrat in vizorul inspectorilor ANAF.

Noua braileni, printre care interlopi si afaceristi, au intrat in malaxorul verificarilor, acestia fiind suspectati ca nu isi pot justifica agoniseala. Si in Galati, inspectorii ANAF au luat la puricat averile a noua persoane.

ANAF a demarat ambitiosul program prin care doreste sa aduca in legalitate persoanele fizice care prezinta risc fiscal. In aceasta categorie intra cei cu case, masini de lux, alte bunuri de mare valoare, creante din credite acordate companiilor sau persoanelor fizice, conturi bancare "grase" din Romania sau din strainatate, cheltuieli personale ridicate, avere nejustificata de veniturile declarate.

Programul demarat de fisc vizeaza verificarea veniturilor si a declararilor celor cu averi greu de justificat incepand cu anul 2011, intrucat doar pentru acestea se poate aplica atat regula de impozitare a veniturilor a caror sursa nu a fost identificata, cat si procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor.

60 de inspectori se ocupa de cele 313 persoane vizate.

Potrivit directorului ANAF, Gelu Stefan Diaconu, inspectorii ANAF ii vor verifica pe maneliști, interlopi și pe toate persoanele cu avere afișata semnificativa. Este vorba despre case, masini de lux si alte bunuri care nu sunt justificate de veniturile declarate. 

“Acum a venit momentul, dupa doi ani de pregatiri laborioase, sa apasam şi mai tare pedala luptei impotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalitati ale vietii publice, manelişti, camatari etc, cu totii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligatii declarative. Cu totii vor trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa faca dovada fiscalizarii veniturilor cu care şi-au construit averile", a declarat Diaconu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-