Published On: mar, Aug 11th, 2015

Mesajul unui episcop ortodox: Romani, nu va indemn la revolta, ci la demnitate! Este vremea sa va aparati

Share This
Tags

ambrozie giurgiuO luare de pozitie fara precedent din partea unui inalt ierarh ortodox. Daca pana acum reprezentantii Patriarhiei s-au facut ca ploua, Episcopul de Giurgiu, PS Amrozie Sinaitul, a atact dur hotararile de guvern date peste noapte si care interzic oameni despre care biserica sustine ca au fost niste sfinti. 

Ierarhul s-a aratat revoltat si cu privire la marea moschee care se va ridica în Bucuresti dupa un acod între Guvernul Romaniei si Guvernul Turciei, conform stiripesurse.ro.

Fragmente din predica PS Ambrozie:

"… Tot ceea ce a spus parintele Paisie Aghioritul se implineste astazi. Tot ceea ce a spus parintele Iustin Parvu se implineste astazi.
Tot ceea ce au spus ceilalti parinti si duhovnici, parintele Proclu, parintele Teofil, parintele Arsenie Papacioc, parinti care au facut ani si ani de inchisoare pentru convingerile lor, ceea ce le-a dat putere lor, Sfintilor Inchisorilor, cei care sunt persecutati astazi de catre autoritatile care sunt ignorante… caci noi dormim astazi, noi, poporul nascut din Evanghelie, noi dormim…

Noptile trecute au fost condamnati cei care au fost in temnitele comuniste si noi nu mai avem voie sa vorbim despre ei, despre jertfa lor, despre Sfantul Inchisorilor, despre Mircea Vulcanescu, despre cei care au patimit la Aiud, la Gherla, la taiat de stuf in Braila, nu mai avem voie sa ne pomenim intelectualii, ca suntem pasibili de pedeapsa, conform legilor in vigoare si hotararilor de guvern care se scot peste noapte…

Si tot la Fanar… au semnat ca in Europa noastra, care n-a vrut sa accepte in Constitutia ei radacinile iudeo-crestine, aceasta Europa din care se vrea sa fie scoasa Grecia, simbolul ei, aceasta tara, de care suntem atat de legati…

Se rasucesc in mormant voievozii nostri, Stefan cel Mare si Sfant, Brancoveanu, Neagoe Basarab…

Mai stie cineva cat a suferit Brancoveanu dinspre vanzatori, dinspre iude si tradatori? A patimit ca sa nu purtati astazi salvari, sa nu purtati batic [val islamic – n.n.], ci mahrama… Au semnat noaptea hartii, pe care nu le-au acceptat altii in Europa, si au hotarat pentru noi, in tara voievozilor… Se construieste moschee in tara voievozilor!

Ne-am saturat sa tot facem obedienta…

Noi nu va indemnam niciodata la revolta, dar trebuie sa stiti in ce lume traiti…

…Astazi cine mai vorbeste despre Siberii, despre deportati, despre oameni care au infundat inchisorile, fiind rapiti in toiul noptii de langa copii?

Este vremea sa va aparati…

Aceasta este realitatea hada in care traim! Nu va indemnam la revolta, va indemnam sa aveti demnitate!

De ce mai marii acestei lumi se joaca cu aceasta tara aplicandu-i conceptii malthusianiste?

Sa aveti atitudine, sa aveti demnitate…"

 

Comentarii

comentariu

About the Author