Published On: lun, Aug 31st, 2015

Majorarea salariului minim pe economie a dus la concedieri la Braiconf

Share This
Tags

braiconf poza artMajorarea salariului minim pe economie cu 8% la inceputul acestui an a „muscat“ din marjele de profit ale Braiconf Braila (BRCR) si Conted Dorohoi (CNTE), cei mai mari producatori de haine de pe bursa, care au fost nevoiti sa riposteze prin disponibilizari, scrie Ziarul Financiar. La orizont se afla insa noi cresteri de cheltuieli cu personalul care le vor pune din nou la incercare profitabilitatea.

Numarul mediu de angajati al Braiconf si Conted a scazut cu 5-6% in primul semestru din 2015 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce cresterea salariului minim pe economie le-a majorat cheltuielile cu personalul cu circa 6%, arata calculele ZF pe baza rapoartelor financiare.

Cu marjele subtiate si posibilitati limitate de a pasa costurile mai mari clientilor pentru care produc in regim de lohn, ambele companii au anuntat profituri in scadere. Rezultatul net al producatorului de camasi Braiconf a scazut cu 8% in primul semestru, cresterea usoara a vanzarilor contrabalansand o posibila scadere mai drastica, mai arata sursa citata.

Profitul Conted Dorohoi, care produce pentru clienti precum Zara si Massimo Dutti, s-a prabusit cu 26%, in paralel cu scaderea de 13% a vanzarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author