Published On: vin, Aug 7th, 2015

Incepe batalia pentru conducerea DIICOT Braila / SURSE: Procurorul Sarau vrea sa ramana sef antimafia

Share This
Tags

diicotPana pe data de 15 septembrie, procurorii care doresc sefia Biroului Teritorial DIICOT Braila isi pot depunde candidatura pentru functia de procuror-sef. Danel Cristinel Sarau, cel care a condus structura antimafia in ultimii 3 ani, mai vrea un mandat, conform unor surse din randul magistratilor.

Desi lui Sarau ii expira mandatul, spun sursele citate, acesta ar fi solicitat deja conducerii centrale a DIICOT sa isi continue activitatea in cadrul Biroului Teritorial, pregatindu-si o noua candidatura, insa sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis amanarea discutiei. 

Danel Cristinel Sarau, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, a fost directorul Penitenciarului pentru Minori si Tineri Tichilesti din 2006 pana in 2009, cand nu a mai putut ocupa functia pentru ca legislatia a fost modificata si astfel magistratii nu au mai putut conduce penitenciare, fiind detasat la DIICOT Braila.

Magistratii care isi doresc sefia DIICOT Braila trebuie sa depuna pe langa documentele specifice (CV, declaratii pe propria raspundere), un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care candideaza, in limita a 30 de pagini, dar si 10 dosare penale la care au lucrat.

Comentarii

comentariu

About the Author